Νέα
23.10.2019
Εκδηλώσεις
Εκπαιδευτικό Εργαστήριο στην Κομοτηνή με θέμα «Ορθές πρακτικές από τη συγκομιδή ως την τυποποίηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και ο ρόλος της οργανοληπτικής αξιολόγησης»

 

Απο τη συγκομιδή ως την τυποποίηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» συνδιοργανώνει με το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και τη Περιφεριακή Ενότητα Ροδόπης, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (16:00-20:00) εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «Ορθές πρακτικές από τη συγκομιδή ως την τυποποίηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και ο ρόλος της οργανοληπτικής αξιολόγησης» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης (Αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης»).

Το εργαστήριο που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την PARATUS Europe Ltd, απευθύνεται σε νέους ελαιοπαραγωγούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Θεματικές: συγκομιδή, ελαιοποίηση, ελαιουργείο, οργανοληπτική αξιολόγηση

Ο Ιωάννης Καρβέλας, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd. και πιστοποιημένος Pro Olive Oil Expert, θα παρουσιάσει  στους συμμετέχοντες τις ακόλουθες βασικές ενότητες:

  • Ορθές πρακτικές κατά τη συγκομιδή, ελαιοποίηση και αποθήκευση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
  • Ο ρόλος του ελαιουργείου στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος – Η εμπειρία της ΚΥΚΛΩΠΑΣ ΑΕ (τη συγκεκριμένη ενότητα θα την παρουσιάσει ο Αλέξανδρος Τόκας, Υπεύθυνος Ποιότητας της ΚΥΚΛΩΠΑΣ ΑΕ)
  • Βασικές αρχές Οργανοληπτικής αξιολόγησης
  • Πως μπορούμε να αποφύγουμε τα ελαττώματα της οργανοληπτικής
  • Ποικιλία Μάκρης – Μαρώνειας

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Αλέξανδρος Τόκας, Υπεύθυνος Ποιότητας, Κύκλωπας Α.Ε

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση παρακαλούμε συμπληρώστε την ακόλουθη αίτηση.

Οι είκοσι (20) πρώτοι που θα συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και στη διαδικασία γευσιγνωσίας και οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου.

Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κανονικά την εκδήλωση αλλά χωρίς τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία γευσιγνωσίας.

Αίτηση


Toolkit Events: Βέλτιστες πρακτικές για τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα

Το ενημερωτικό εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Events» που διοργανώνει το πρόγραμμα σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα, όπου υπάρχει συγκεντρωμένος αγροτικός πληθυσμός και μεγαλύτερη ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη.

Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου αλλά συμπεριλαμβάνουν και παρουσιάσεις καλών πρακτικών από  τους ίδιους τους νέους που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

 

ekpaideytiko-ergasthrio-sthn-komothnh-me-thema-orthes-praktikes-apo-th-sygkomidh-os-thn-typopoihsh-toy-eksairetikoy-parthenoy-elaioladoy-kai-o-rolos-ths-organolhptikhs-aksiologhshs