Νέα
28.06.2022
Νέα
«Νεα Γεωργία Νέα Γενιά»: Διάκριση στα Bravo Sustainability Awards 2022 για το Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Bασιλοτροφία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», διακρίθηκε στα Bravo Sustainability Awards 2022 για το Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία» στον πυλώνα «Περιβάλλον» και συγκεκριμένα στην κατηγορία «Προστασία των Oικοσυστημάτων & της Bιοποικιλότητας».

Η φετινή Τελετή Απονομής των Bravo Sustainability Awards 2022, στην οποία έδωσε το «παρών» η Έφη Λαζαρίδου, CEO του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

Η βράβευση του προγράμματος της Βασιλοτροφίας προέκυψε μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης των Επιτροπών της διοργάνωσης και της δημόσιας ψηφοφορίας του ευρύτερου κοινού, αναδεικνύοντας και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για τη δημιουργία όλο και περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα και επιβραβεύοντας μία ενέργεια που στόχο έχει την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, την προστασία του φυσικού μας πλούτου και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Ειδικότερα, το Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης «Bασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού στη Θεσσαλία» υλοποιείται από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση μιας ομάδας μελισσοκόμων – βασιλοτρόφων και στη συνέχεια στη στήριξη μέχρι και 1.000 μελισσοκόμων (15.000 – 25.000 βασιλικά κελιά) στη Θεσσαλία, για τη βελτίωση της ποιότητας του ενδημικού γενετικού υλικού αλλά και την ανθεκτικότητα και την παραγωγικότητα των μελισσοσμηνών.   

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδεικνύονται οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Το πρόγραμμα κατάρτισης «Bασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού στη Θεσσαλία» συγχρηματοδοτείται από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Βασιλοτροφίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

nea-georgia-nea-genia-diakrish-sta-bravo-sustainability-awards-2022-gia-to-dorean-programma-katartishs-sth-basilotrofia-sthn-perifereia-thessalias