Οι πρεσβευτές μας
dhmhtrhs-psathas-geoponos-kallierghths-elias

"Tο Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος που δραστηριοποιείται στοn αγροδιατροφικό τομέα. Εκτός από την καλλιέργεια, το πρόγραμμα με έχει βοηθήσει πολύ και στο επιχειρησιακό κομμάτι δίνοντας μου εργαλεία για να καταφέρω να δημιουργήσω ταυτότητα και υπεραξία για τα προϊόντα μου."

Δημήτρης Ψαθάς, γεωπόνος-καλλιεργητής ελιάς

 Klea Premium Goods: Το success story της αγροδιατροφής

 Ο Δημήτρης Ψαθάς, 27 ετών, είναι γεωπόνος, καλλιεργητής επιτραπέζιας ελιάς στη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής καθώς και παραγωγός και πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιόλαδου.  Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», παρακολουθώντας το πρόγραμμα κατάρτισης «Υιοθετώντας Μικρά Οικογενειακά Αγροκτήματα» το οποίο υλοποιεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Ο Δημήτρης ασχολήθηκε από μικρός με τα κτήματα της οικογένειας και τώρα έχει αναλάβει να εξελίξει την καλλιέργεια και να υλοποιήσει τις επιχειρηματικές του ιδέες. Έχει σαν μελλοντικό στόχο να πιστοποιήσει βιολογικά τον ελαιώνα του και έχει δημιουργήσει την δική του επωνυμία για την τυποποίηση των προϊόντων του « Klēa premium goods», συνδυάζοντας την ποιότητα με την καλαισθησία και την ιστορία.

Αποφάσισε να συμμετέχει στο πρόγραμμα  προκειμένου να λάβει υποστήριξη στο πεδίο από τους εξειδικευμένους γεωπόνους που επισκέπτονται τον ελαιώνα και του παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση. Παρότι και ο ίδιος γεωπόνος, πιστεύει πως η απόκτηση γνώσης είναι ένας συνεχής αγώνας και πως οι καλλιεργητές πρέπει να συμβαδίζουν με την τεχνολογία και να υιοθετούν σύγχρονα μοντέλα καλλιέργειας.

Όπως λέει ο Δημήτρης «το Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος που δραστηριοποιείται στο αγροδιατροφικό τομέα. Εκτός από την καλλιέργεια, το πρόγραμμα με έχει βοηθήσει πολύ και στο επιχειρησιακό κομμάτι δίνοντας μου εργαλεία για να καταφέρω να δημιουργήσω ταυτότητα και υπεραξία για τα προϊόντα μου».