Οι πρεσβευτές μας
tania-mpanth-konstantina-peristerianoy-dhmhtrhs-emmanoyhlidhs-omada-ylopoihshs-programmatos-mikroi-toyristes-sthn-geitonia

"Τα παιδιά θα γίνουν πρεσβευτές πρώτα της γειτονιάς τους και μετά του τόπου και της χώρας τους. Το πρόγραμμα του εναλλακτικού τουρισμού αποτέλεσε για μας την αφετηρία ώστε να σκεφτούμε δημιουργικά, να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε μια δράση η οποία πιστεύουμε ότι έδωσε πολλά στην τοπική κοινωνία και αγαπήθηκε από παιδιά και γονείς".

Τάνια Μπαντή, Κωνσταντίνα Περιστεριανού, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ομάδα υλοποίησης προγράμματος «Μικροί Τουρίστες στην γειτονιά»

Εναλλακτικός τουρισμός: Με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά μας

Η Τάνια Μπαντή, η Κωνσταντίνα Περιστεριανού και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι όλοι απόφοιτοι του τμήματος εναλλακτικού τουρισμού που υλοποιήθηκε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». 

Η Τάνια ασχολείται με τον Πολιτιστικό Τουρισμό, η Κωνσταντίνα εξειδικεύεται στην Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και ο Δημήτρης είναι ηθοποιός και εμψυχωτής σε θεατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια. Και οι τρείς αγαπούν τα ταξίδια και τη δημιουργία εμπειριών.

Η ομάδα αυτή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θέλησε να διοχετεύσει την δημιουργική της ενέργεια και με την βοήθεια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, συμμετείχε στο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά με την πρόταση «Μικροί τουρίστες στην γειτονιά».

 Οι τρεις απόφοιτοι αξιοποιώντας τις γνώσεις και τα ερεθίσματα που έλαβαν από την παρακολούθηση του προγράμματος του εναλλακτικού τουρισμού, συνεργάστηκαν στενά και εν τέλει κέρδισαν την πρόταση που κατέθεσαν στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  

Σκοπός του προγράμματος που σχεδίασαν και υλοποίησαν, είναι η δημιουργία σωστής τουριστικής συνείδησης με την εκπαίδευση των μελλοντικών φορέων φιλοξενίας (επισκέπτης-οικοδεσπότης). Οι «Μικροί τουρίστες στην γειτονιά» μόλις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία  και κατάφεραν μέσα σε μια γειτονιά της Θεσσαλονίκης (Τούμπα) και με κέντρο το σχολείο να ενημερώσουν τα παιδιά σε διάφορα θέματα όπως φιλοξενία, τουριστικό προϊόν, προβολή/διαφήμιση, βιωσιμότητα στην τουριστική ανάπτυξη, περιβαλλοντική φροντίδα, εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι ίδιοι μας λένε «Τα παιδιά θα γίνουν πρεσβευτές πρώτα της γειτονιάς τους και μετά του τόπου και της χώρας τους. Το πρόγραμμα του εναλλακτικού τουρισμού αποτέλεσε για μας την αφετηρία ώστε να σκεφτούμε δημιουργικά, να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε μια δράση η οποία πιστεύουμε ότι έδωσε πολλά στην τοπική κοινωνία και αγαπήθηκε από παιδιά και γονείς».