Οι πρεσβευτές μας
omada-prosper-1o-brabeio-trophy-trofh-challenge

"Λάβαμε σημαντική στήριξη για την ανάπτυξη της  επιχειρηματικής μας ιδέας. Η πρώτη θέση μας εξασφάλισε μια πολύ σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη διάρκειας 5 ημερών, στο Πανεπιστήμιο Rutgers στις Η.Π.Α., μια θέση στο παγκόσμιο διαγωνισμό αγροδιατροφής και τεχνολογίας Future Agro challenge και συμμετοχή σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης διάρκειας ενός έτους, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Endeavor Greece”. 

Ομάδα ProsPer, 1ο βραβείο Trophy - Τροφή Challenge

ProsPer: Η ιδέα που έγινε πραγματικότητα

Η ομάδα ProsPer έλαβε το 1ο βραβείο αξίας 8.500 ευρώ στην κατηγορία Foodtech, με την πούδρα από υποπροϊόντα ψαριού. Πρόκειται για μια spin-off εταιρεία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, της οποίας τα προϊόντα σκοπό έχουν την ενίσχυση της γεύσης σε χώρους μαζικής εστίασης. 

Στόχος της ProsPer είναι αξιοποίηση των υποπροϊόντων των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας, μέσω της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας από αυτά. Αν και ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στη χώρα μας, η αξιοποίηση των υποπροϊόντων τους με τον τρόπο που προτάσσεται από την επιχείρηση μας δεν υφίσταται ακόμη. Τα προϊόντα θα απευθύνονται σε μικρομεσαίες βιοτεχνίες και συνεταιρισμούς τροφίμων με σκοπό την ενίσχυση της θρεπτικής αξίας των προϊόντων τους και σε χώρους μαζικής εστίασης όπου θα χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικό γεύσης.

"Η ομάδα μας κέρδισε πολλά από τη συμμετοχή και τη νίκη μας στο Trophy - Τροφή Challenge. Πέρα από το χρηματικό βραβείο, λάβαμε σημαντική στήριξη για την ανάπτυξη της  επιχειρηματικής μας ιδέας. Η πρώτη θέση μας εξασφάλισε μια πολύ σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη διάρκειας 5 ημερών, στο Πανεπιστήμιο Rutgers στις Η.Π.Α., μια θέση στο παγκόσμιο διαγωνισμό αγροδιατροφής και τεχνολογίας Future Agro challenge και συμμετοχή σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης διάρκειας ενός έτους, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Endeavor Greece”. 

Κατερίνα Κανδυλιάρη, Ομάδα ProsPer, 1ο βραβείο Trophy - Τροφή Challenge