Οι πρεσβευτές μας
katerina-apostolopoyloy-melissokomos

Η Κατερίνα, μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισε από την παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης στη Μελισσοκομία, μπόρεσε όχι μόνο να αυξήσει την παράγωγη του μελιού της αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα του. Έτσι, έχοντας ως συνοδοιπόρο τον σύζυγο της, έχει καταφέρει να έχει αυτή τη στιγμή 140 μελίσσια ενώ το μέλι που παράγει πωλείται πλέον με μεγάλη επιτυχία στη λιανική αγορά.

Κατερίνα Αποστολοπούλου, Μελισσοκόμος

Η επιτυχία στη μελισσοκομία - Ποιότητα και αύξηση παραγωγής μελιού

 

Η Κατερίνα Αποστολοπούλου είναι από την περιοχή των Σοφάδων στην Καρδίτσα και έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων. Μπορεί να έχει δουλέψει πάνω από μια δεκαετία ως διοικητική υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα όμως αυτό που την κέρδισε, ήταν ο τομέας της μελισσοκομίας. Το 2014, λόγω και της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, επέλεξε να στραφεί στην μελισσοκομία με την οποία και ασχολήθηκε επαγγελματικά, με τη βοήθεια του συζύγου της ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με την κατασκευή μελισσοκομικών μηχανημάτων.

Η Κατερίνα, παρακολούθησε το 2018 το πρόγραμμα Μελισσοκομίας που υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή  κ. Χαριζάνη στο πλαίσιο του προγράμματος "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά", καθώς ήθελε να αποκτήσει κάποιες  πρακτικές γνώσεις σε τομείς όπως οι ασθένειες των μελισσών, οι θεραπείες, η βασιλοτροφία και οι αναλύσεις της ποιότητας του μελιού που παράγεται. 

Μετά την κατάρτιση από το πρόγραμμα, η ίδια δήλωσε πως «ήταν μια μοναδική ευκαιρία το γεγονός ότι ήρθαν πανεπιστημιακοί αυτού του επιπέδου, με μεγάλη εμπειρία και μεταδοτικότητα στην Καρδίτσα για να μας εκπαιδεύσουν πάνω στην μελισσοκομία».

Η Κατερίνα κατάφερε να δει σημαντικά θετικά αποτελέσματα στην επιχείρηση της αφού μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισε, μπόρεσε όχι μόνο να αυξήσει την παράγωγη του μελιού της αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα του. Έτσι, έχοντας ως συνοδοιπόρο τον σύζυγο της, έχει καταφέρει να έχει αυτή τη στιγμή 140 μελίσσια ενώ το μέλι που παράγει πωλείται πλέον με μεγάλη επιτυχία στη λιανική αγορά.