Οι πρεσβευτές μας
othrys-herbs-omada-amyroy-toy-programmatos-katartishs-farmakeytika-kai-aromatika-fyta

«Οι βιοτεχνικές γνώσεις που απέκτησα μέσα από το πρόγραμμα κατάρτισης στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά που πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό ήταν πάρα πολύ σημαντικές. Τα μαθήματα είχαν ροή και το επίπεδο των εκπαιδευτών ήταν πάρα πολύ ψηλό. Για μένα ήταν θεμελιώδεις οι γνώσεις που έλαβα, όλα αυτά τα βλέπω κάθε μέρα στη δουλειά μου και βελτιώνομαι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Δαμιανός, μέλος της Ομάδας Αλμυρού.

Othrys Herbs, Ομάδα Αμυρού του προγράμματος κατάρτισης "Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά"

Καινοτομία- "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά"

Η Ομάδα του Αλμυρού, στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης στα Φαρμακευτικά και Αρωματικά φυτά που διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν, το οποίο χρησιμοποιεί κάψουλες συμβατές με μηχανές δημιουργίας Nespresso οι οποίες εμπεριέχουν μίγματα από αρωματικά φυτά, όπως από τσάι του βουνού, χαμομήλι, φασκόμηλο και μέντα.

Όλα τα αρωματικά φυτά που βρίσκονται στο τσάι σε κάψουλες της Othrys Herbs, προέρχονται από το μυθικό όρος των τιτάνων, το όρος Όθρυς, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στους Νομούς Μαγνησίας και Φθιώτιδας και από το οποίο προήλθε και το όνομα του καινοτόμου προϊόντος.

Το τσάι σε κάψουλες, όπως το εμπνεύστηκε η Ομάδα του Αλμυρού έχει ως στόχο την ευκολότερη και γρηγορότερη δημιουργία ενός ροφήματος, το οποίο πέρα από γευστικό, έχει και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των αρωματικών φυτών. Η ομάδα όμως, ενδιαφέρεται ταυτόχρονα να αφήσει και το μικρότερο δυνατό ανθρακικό αποτύπωμα μέσα από την παραγωγή του προϊόντος της, σχεδιάζοντας χάρτινες κάψουλες -αντί των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στο εμπόριο- η οποίες είναι βιοδιασπώμενες.

Η Ομάδα του Αλμυρού, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», κατάφερε να δημιουργήσει ένα προϊόν το οποίο συνδυάζει την παράδοση, με τα τοπικά προϊόντα αλλά και την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Κωνσταντίνος Δαμιανός, μέλος της Ομάδας Αλμυρού και αγρότης στο επάγγελμα με σπουδές μηχανολόγου-μηχανικού «Η ανταπόκριση από τον κόσμο μέχρι τώρα είναι θα μπορούσα να πω, εντυπωσιακή. Σίγουρα είναι πάντως πολύ παραπάνω από τις δικές μου προσδοκίες! Εκτός όμως από αυτό, οι βιοτεχνικές γνώσεις που απέκτησα μέσα από το πρόγραμμα κατάρτισης στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά που πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό ήταν πάρα πολύ σημαντικές. Τα μαθήματα είχαν ροή και το επίπεδο των εκπαιδευτών ήταν πάρα πολύ ψηλό. Για μένα ήταν θεμελιώδεις οι γνώσεις που έλαβα, όλα αυτά τα βλέπω κάθε μέρα στη δουλειά μου και βελτιώνομαι».