Trophy Meet-ups

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά θα υλοποιήσει μια σειρά από Trophy Meet-ups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Το 2024 δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη διασύνδεση των πανεπιστημιακών κοινοτήτων με την αγορά και τις εταιρίες του κλάδου της αγροδιατροφής. Αυτός είναι και ο λόγος που το εγχείρημα θα υλοποιείται εντός των πανεπιστημίων, κρατώντας τη δομή των προηγούμενων Meet-ups, με panel συζητήσεων και εργαστήρια δημιουργίας ομάδων και παραγωγής ιδεών. Σε κάθε Trophy Meet-up θα προκύψει μία νικήτρια ομάδα και οι συνολικά οχτώ νικήτριες ομάδες με τις ιδέες τους θα διαγωνισθούν με ανοιχτή ψηφοφορία, για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα του 2024.

3o Trophy Meet-Up

Την Πέμπτη, 16 Μάϊου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Trophy Meet-up για το 2024, στις 17.00, στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΔΙΠΑΕ) στην Κατερίνη. Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2024, έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο. Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για τρίτη χρονιά, στοχεύουν στην ανάπτυξη διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα. 

Tα Trophy Meet-ups αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.  Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 3ου Trophy Meet-up, θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, από καθηγητές του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και από εκπροσώπους επιχειρήσεων, που αφορούν τις νέες τεχνολογίες αιχμής στα Agrologistics, καθώς και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα εφοδιαστικών αλυσίδων του αγροδιατροφικού κλάδου. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές που θα συζητηθούν, θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους, ενώ θα έχουν και ευκαιρίες δικτύωσης. Μετά από ψηφοφορία  θα προκύψει η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα διαγωνισθεί με τις υπόλοιπες ομάδες που θα προκύψουν από τα Trophy Meet-ups για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας για το 2024.

Η δράση συνδιοργανώνεται με το Tμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, ενώ υποστηρίζεται από το Envolve Entrepreneurship και χορηγοί σε είδος είναι η εταιρία efood, το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) και η εταιρία Νήσος. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πρόγραμμα

Τοποθεσία: Κεντρικό Αμφιθέατρο, Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΔΙΠΑΕ), Κατερίνη

Ημερομηνία: Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ώρα: 17.00-21.00

Κεντρική Θεματική: Η τεχνολογική καινοτομία στον κλάδο των Agrologistics

17:00-17:05 Χαιρετισμοί

17:05-17:15  Παρουσίαση TrophyΤροφή 2024 & Προγράμματος Ημέρας

Παρουσίαση (17:15-17:30): Νίκος Ροδόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, OnLine Data A.E. (Διαδικτυακά)

1o Πάνελ Συζήτησης (17:30-18:00): «Νέες τεχνολογίες αιχμής στα Agrologistics»

Συμμετέχοντες

Συντονιστής: Τριανταφύλλου Δημήτριος, Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Κωσταβέλης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Φωλίνας Δημήτριος, Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Διονύσης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics 
Διευθύνων Σύμβουλος, LogisticsWay

Δημήτρης Ντούρος, Πρόεδρος, Α.Σ. Ράχης Πιερίας "Ο Άγιος Λουκάς"

Παρουσίαση (18:00-18:15): Αηδόνης Δημήτριος, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics), ΔΙ.ΠΑ.Ε.

2o Πάνελ Συζήτησης (18:15-18:45): «Περιβαλλοντικό αποτύπωμα εφοδιαστικών αλυσίδων του αγροδιατροφικού κλάδου»

Συμμετέχοντες

Συντονιστής: Αηδόνης Δημήτριος, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics), ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Αχίλλας Χαρίσιος, Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Λιούτας Ευάγγελος, Επίκουρος Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Τάσος Λάμπρου, CEO Καραντινός A.E. & Jimmy’s Fruits

Βαγγέλης Μανωλόπουλος, Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου Α.Β.Ε.Ε.

Διάλειμμα: 18:45-19:00

Εργαστήριο Παραγωγής Ιδεών: 19:00-19:50

Παρουσιάσεις Ιδεών: 19:50-20:50

Κλείσιμο: 20:50-21:00

Ιδρυτικός Δωρητής

 

Χορηγοί

Συνδιοργάνωση

Με την Υποστήριξη