Νέα
Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας - Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ημερίδα στην Λάρισα
09.07.2024
Εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις, η ημερίδα  «Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας» η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 04/07/2024 στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αφορούσε στους ισχυρισμούς υγείας  Ελληνικών Τοπικών & ΠΟΠ - ΠΓΕ* προϊόντων οι οποίοι τεκμηριώθηκαν επιστημονικά για πρώτη φορά.

Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας – Εκδήλωση στη Λάρισα για τους ισχυρισμούς υγείας των Τοπικών & ΠΟΠ ΠΓΕ προϊόντων.
27.06.2024
Εκδηλώσεις

Πολλά ελληνικά Τοπικά προϊόντα και προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕφημίζονται για την υψηλή διατροφική τους αξία. Ωστόσο η φήμη αυτή έχει πρακτική αξία εφόσον τεκμηριώνεται και επιστημονικά. Σε αυτό το πλαίσιο η ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση «Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04/07/24 στις 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Νέο Κτήριο, Λάρισα).

“Seeds of Change” εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
21.06.2024
Εκδηλώσεις

Αντιπροσωπεία από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είχε την τιμή να παραβρεθεί στην Νέα Υόρκη, κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Προξένου της Ελλάδας, προκειμένου να παρουσιάσει το έργο που έχει υλοποιήσει ως τώρα σε εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Προωθώντας τις βιώσιμες ιχθυοκαλλιέργειες μικρής κλίμακας στην Μεσόγειο
05.06.2024
Εκδηλώσεις

Tην Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η εκδήλωση "Promoting sustainable small-scale Aquaculture in the Mediterranean" για τη βιωσιμότητα του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας μικρής κλίμακας, που συγκεντρώνει διεθνές ενδιαφέρον.

Επενδύοντας στη Γνώση, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την Πτηνοτροφία στα Ιωάννινα
13.12.2023
Εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση σχετικά με τις  τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της Πτηνοτροφίας και τις δυνατότητες της ΚΑΠ για το συγκεκριμένο κλάδο που πραγματοποίησε ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα, σε συνέχεια των κύκλων διεξαγωγής του προγράμματος κατάρτισης Ακαδημία Πτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

«Μαστιχόδεντρα: Διασφαλίζοντας το μέλλον ενός εθνικού προϊόντος» – Ενημερωτική εκδήλωση για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην καλλιέργεια Μαστίχας
11.12.2023
Εκδηλώσεις

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της επιτυχημένης δράσης «Μαστιχόδεντρα: Σύγχρονες τεχνικές πολλαπλασιασμού και καλλιέργειας», που υλοποιήθηκε στο διάστημα Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2023 στη Χίο, καθώς και της ανακοίνωσης της νέας δράσης «Μαστιχόδεντρα: Διασφαλίζοντας το μέλλον ενός εθνικού προϊόντος - Δίκτυο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και Καινοτομίας στη Χίο», διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μαστιχόδενδρα: Ευκαιρίες και Προκλήσεις για την καλλιέργεια Μαστίχας».


Πτηνοτροφία: Επενδύοντας στη Γνώση, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα
05.12.2023
Εκδηλώσεις

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων κύκλων διεξαγωγής του προγράμματος κατάρτισης Ακαδημία Πτηνοτροφία, με ιδιαίτερη απήχηση στις περιοχές των Ιωαννίνων και της Άρτας, διοργανώνει εκδήλωση σχετικά με τις δυνατότητες της ΚΑΠ και τις  τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της Πτηνοτροφίας. 

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: TrophyΤροφή Event με επίκεντρο το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα στην αγροδιατροφή
29.11.2023
Εκδηλώσεις

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ολοκλήρωσε τις δράσεις του TrophyΤροφή για το 2023, με το επιτυχημένο TrophyΤροφή – The Event, με θέμα «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού Τομέα – Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία». Η εκδήλωση που τοποθέτησε στο επίκεντρό της το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, προτάσσοντας τη σημασία της βιωσιμότητας για τον αγροδιατροφικό κλάδο, έλαβε χώρα την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, στο Ωδείο Αθηνών.

TrophyΤροφή 2023: Στις 28 Νοεμβρίου η Τελική Εκδήλωση με θέμα «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού Τομέα – Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία»
21.11.2023
Εκδηλώσεις

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ολοκληρώνει τις δράσεις του TrophyΤροφή για το 2023, με το TrophyΤροφή – The Event, μια εκδήλωση που τοποθετεί στο επίκεντρό της το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, προτάσσοντας τη σημασία της βιωσιμότητας για τον αγροδιατροφικό κλάδο. Το TrophyΤροφή – The Event, με θέμα «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού Τομέα – Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, 16:30, στο Ωδείο Αθηνών, αίθουσα Άρης Γαρουφαλής (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75, Αθήνα).

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Το 3ο Trophy Meet-up στη Θεσσαλονίκη έφερε τη βιωσιμότητα στην Αγροδιατροφή στο Επίκεντρο!
20.09.2023
Εκδηλώσεις

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Trophy Meet-up για το 2023, στις εγκαταστάσεις του OKThess, στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας στο επίκεντρό του τη βιωσιμότητα στον αγροδιατροφικό κλάδο. Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2023, συγκέντρωσε πάνω από 100 συμμετοχές, συμπεριλαμβάνοντας όλο το οικοσύστημα που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην πόλη.

Η «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στην 87η ΔΕΘ: Ενισχύοντας την αξία τοπικών ελληνικών προϊόντων – Μια πρωτοβουλία αναγκαία περισσότερο από ποτέ για τη στήριξη του αγροτικού ΑΕΠ
18.09.2023
Εκδηλώσεις

Τα αποτελέσματα της δράσης «Ενισχύοντας τη θέση τοπικών ελληνικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ΠΟΠ & ΠΓΕ» παρουσίασε ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 87ηςΔΕΘ.

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: «Αυτή είναι η ιστορία μας» - 5 χρόνια ουσιαστικής συμβολής στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα
24.07.2023
Εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά γιόρτασε μεταξύ φίλων και συνεργατών πέντε χρόνια εντατικής εργασίας για την ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου τοπίου στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα.

Με 16 Toolkit Workshops, πάνω από 100 ώρες εκπαίδευσης και 400 ώρες συμβουλευτικής ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την υποστήριξη του αγροδιατροφικού κλάδου στη Βόρεια Εύβοια
08.06.2023
Εκδηλώσεις

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 σε μια επιτυχημένη εκδήλωση με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων, ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεων εκπαίδευσης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης για την υποστήριξη των τοπικών παραγωγών, στο πλαίσιο του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων εκπαίδευσης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης στον κλάδο της αγροδιατροφής στη Βόρεια Εύβοια
11.05.2023
Εκδηλώσεις

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με αφορμή την ολοκλήρωση των δράσεων εκπαίδευσης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης για την υποστήριξη τοπικών παραγωγών στη Βόρεια Εύβοια, διοργανώνει απολογιστική εκδήλωσητο Σάββατο 13 Μάϊου 2023, στις 12:00, στο Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας, στη Στροφυλιά.

Η νέα δράση για την ενίσχυση της θέσης των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» παρουσιάστηκε στην «AGROTHESSALY 2023»
14.03.2023
Εκδηλώσεις

Τη νέα και καινοτόμο ερευνητική δράση «Ενισχύοντας τη θέση των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας» παρουσίασε ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» κατά την πρόσφατη ημερίδα της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), στο πλαίσιο της αγροτικής έκθεσης «AGROTHESSALY 2023», στη Λάρισα.

«Startups for Sustainability»: Οι 17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και πως αυτοί μπορούν να αποτελέσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επιχειρηματικότητα, από το Envolve Entrepreneurship και τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
13.01.2023
Εκδηλώσεις

Το Envolve Entrepreneurship και η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά διοργανώνουν ένα ανοιχτό εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Startups for Sustainability» την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 17:00-20:00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το εργαστήριο, στο πλαίσιο των από κοινού δράσεων των δύο οργανισμών με θέμα την επιχειρηματικότητα και τη βιωσιμότητα, απευθύνεται σε μαθητές λυκείου, φοιτητές και ερευνητές που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα.

Trophy-Τροφή Challenge 2022: Ανακοινώθηκαν οι νικητές του κορυφαίου διαγωνισμού τεχνολογικής καινοτομίας στην αγροδιατροφή
02.12.2022
Εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Trophy-Τροφή Challenge 2022, ο κορυφαίος διαγωνισμός τεχνολογικής καινοτομίας στην αγροδιατροφή που υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Μετά από ένα μήνα εντατικής προετοιμασίας, που περιλάμβανε τη διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών, ένα διήμερο bootcamp και τις τελικές παρουσιάσεις των προτάσεων, ο διαγωνισμός έκλεισε με μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, στο Μουσείο Μπενάκη.

Trophy-Τροφή Challenge 2022: Ολοκληρώνεται ο καινοτόμος διαγωνισμός του αγροδιατροφικού τομέα, από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
23.11.2022
Εκδηλώσεις

Το Trophy-Τροφή Challenge 2022, ο κορυφαίος διαγωνισμός τεχνολογικής καινοτομίας στην αγροδιατροφή που υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ολοκληρώνεται με μια μεγάλη εκδήλωση την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 18:00-20:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου). Μετά από ένα μήνα εντατικής προετοιμασίας, ο οποίος περιλάμβανε δύο ημέρες bootcamp και 1 ημέρα pitching ο διαγωνισμός φτάνει στο τέλος του.

Εκδήλωση του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Βασιλοτροφία» στη Λάρισα
21.11.2022
Εκδηλώσεις

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά πραγματοποιεί εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία» για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δράσης κατά τη διάρκεια του 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00-21:00, στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λάρισα.

«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για τον αγροδιατροφικό τομέα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της LAMIAEXPO 2022
27.09.2022
Εκδηλώσεις

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του αγροδιατροφικού τομέα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της LAMIAEXPO, με τη συμμετοχή του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής κ. Κ. Αποστολόπουλο, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.