Νέα
13.12.2023
Εκδηλώσεις
Επενδύοντας στη Γνώση, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την Πτηνοτροφία στα Ιωάννινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση σχετικά με τις  τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της Πτηνοτροφίας και τις δυνατότητες της ΚΑΠ για το συγκεκριμένο κλάδο που πραγματοποίησε ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα, σε συνέχεια των κύκλων διεξαγωγής του προγράμματος κατάρτισης Ακαδημία Πτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Μέσω της Ακαδημίας Πτηνοτροφίας, τα 4 τελευταία χρόνια, έχουν εκπαιδευτεί 117 ωφελούμενοι πτηνοτρόφοι (2019-2022) από την Άρτα και τα Ιωάννινα, ενώ φέτος εκπαιδεύονται επιπλέον 55 πτηνοτρόφοι από την  Ήπειρο. 

Η εκδήλωση, η οποία είχε σημαντική προσέλευση από εκπροσώπους, φορείς και επαγγελματίες του κλάδου, απευθυνόταν κυρίως στους απόφοιτους της Ακαδημίας Πτηνοτροφίας από τις περιοχές των Ιωαννίνων και της Άρτας, σε νέους πτηνοτρόφους και στους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν μελλοντικά στο πρόγραμμα κατάρτισης.

Άνοιξε με χαιρετισμό από τους κκ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Περιφερειάρχη Ηπείρου, Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλο, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, Ανδρέα Δημητρίου Πρόεδρο Α.Π.Σ. Πίνδος και Αλέξη Πολυτάκη, DirectorΑγροτικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς. Ακολούθησε αναδρομή στην δημιουργία του επιτυχημένου προγράμματος «Ακαδημία Πτηνοτροφίας» από τον κ. Δημήτρη Βολουδάκη, Διευθυντή του τμήματος CapacityBuilding, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Έπειτα, ο κ. Μιχάλης Γκολιομύτης, Eπίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλυσε τις προκλήσεις και τις προοπτικές για την Πτηνοτροφία στην Ελλάδα και στον κόσμο. Την εκδήλωση έκλεισαν οι κκ. Γιάννης Περουλάκης, Γεωπόνος-Μελετητής, MBA και Ευάγγελος Παππάς-Ζώης, Γεωπόνος-Μελετητής, MSc οι οποίοι αναφέρθηκαν στο «Πρόγραμμα Νέων Αγροτών και Σχέδια Βελτίωσης» και την αξιοποίηση στον κλάδο της πτηνοτροφίας», καθώς και στην καλή μεταχείριση των κρεοπαραγωγών ορνιθίων εκτροφής ορνιθώνα. 

Η Ακαδημία Πτηνοτροφίας αποτελεί μία πρωτοβουλία του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, η οποία υλοποιείται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

Η δράση σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), με την επιστημονική καθοδήγηση καταξιωμένων επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο. Επικεφαλής της δράσης είναι ο κ. Μιχάλης Γκολιομύτης, Επίκουρος Καθηγητής ΓΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Ακαδημία Πτηνοτροφίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

ependyontas-sth-gnosh-kainotomia-kai-epixeirhmatikothta-me-epityxia-oloklhrothhke-h-ekdhlosh-gia-thn-pthnotrofia-sta-ioannina