2022
AGRIFOOD EXPORTS 360°
Το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα κατάρτισης για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων. Όσα θέλετε να μάθετε γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές εξαγωγών στον τομέα της αγροδιατροφής.

Έναρξη προγράμματος: 4 Απριλίου 2022

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
81 ώρες
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ
2 ημέρες/ εβδομάδα x 3 ώρες
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
100% ONLINE
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Full Program Certified by ACTA

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων!

Οι διεθνείς αγορές αποτελούν ιδιαίτερα ελκυστικό στόχο και προσελκύουν το εμπορικό ενδιαφέρον των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα Agrifood Exports 360° δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει στους ενδιαφερόμενους ουσιαστικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, δίνοντας έμφαση στις πλέον σύγχρονες τεχνικές στο χώρο των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων. Μέσα από στοχευμένη και εξατομικευμένη γνώση, το πρόγραμμα αυτό απαντά στις ανάγκες ανάπτυξης των επιχειρήσεων που απασχολούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Με βασικούς πυλώνες την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την εξαγωγική προετοιμασία, οι συμμετέχοντες αποκτούν σφαιρική θεωρητική και πρακτική γνώση γύρω από τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, εντός και εκτός Ευρωπαϊκών χωρών.

*Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να έχουν γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β1

Εκπαιδευτές

Στο πρόγραμμα διδάσκουν 17 διακεκριμένοι εισηγητές, στελέχη επιχειρήσεων με μακρόχρονη επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία από την Ελλάδα αλλά και από το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ.

Θεματικές του Προγράμματος
Προϊοντικές & τεχνολογικές απαιτήσεις
 • Ποιότητα & ασφάλεια προϊόντων
 • Υγιεινή παραγωγής, παραγωγική σταθερότητα
 • Ορθές πρακτικές τυποποίησης
 • Πιστοποιήσεις
 • Σήμανση
 • Νομοθετικές και άλλες απαιτήσεις για δραστηριοποίηση εντός & εκτός ΕΕ
Οργανωτικές – στρατηγικές απαιτήσεις
 • Business readiness
 • Στρατηγικές εξαγωγικού marketing
 • Εφοδιαστική αλυσίδα
Εμπορικές απαιτήσεις
 • Έρευνα αγοράς
 • Προσέγγιση πελατών εξωτερικού
 • Ανάπτυξη πωλήσεων και επικοινωνία
Διαδικαστικές απαιτήσεις
 • Τελωνειακά
 • Κανάλια διανομής
 • Συμβόλαια
 • Διεθνείς όροι συναλλαγών - Incoterms
Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;
*Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να έχουν γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β1
 • Ιδιοκτήτες, στελέχη, νέοι επιχειρηματίες μικρομεσαίων αγροδιατροφικών επιχειρήσεων
 • Απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με αγροδιατροφικά προϊόντα με λίγη εμπειρία που θέλουν να ασχοληθούν με τις εξαγωγές
 • Εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγροδιατροφής εξαγωγικού χαρακτήρα 
 • Ιδρυτικά και εργαζόμενα μέλη κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών με εξαγωγικό ενδιαφέρον
 • Σύμβουλοι επιχειρήσεων που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων
 • Startups του αγροδιατροφικού τομέα  

Το πρόγραμμα AGRIFOOD EXPORTS 360o είναι πιστοποιημένο από την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Quality Training Label

Acta
Γιατί να δηλώσετε συμμετοχή στο AGRIFOOD EXPORTS 360°
Ιωάννης Σμυρλής

"Η Ελληνική διατροφή θεωρείται κορυφαίο παράδειγμα Μεσογειακής διατροφής και έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως η πιο υγιεινή και με την υψηλότερη διατροφική αξία. Η Enterprise Greece προσελκύει και υποστηρίζει επενδύσεις στον κλάδο τηςαγροδιατροφής, καθώς, αφενός η χώρα μας διαθέτει αφθονία ευκαιριών για δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε πολλές κατηγορίες προϊόντων και αφετέρου υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον για κατανάλωση υγιεινών και βιολογικών τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό η Enterprise Greece στηρίζει την προσπάθεια του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά για δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα."

Ιωάννης Σμυρλής
Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece
Κωνσταντίνος Καραβασίλης

"Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει τις επιχειρησιακές και τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για επιτυχημένες εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων. Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι εισηγητές, με πολύχρονη εμπειρία από την πραγματική αγορά θα σας μεταφέρουν τις πιο επικαιροποιημένες γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους για να ξεκινήσετε ή να ενισχύσετε την εξαγωγική δραστηριότητα της επιχείρησής σας με τον πλέον αποτελεσματικό και δομημένο τρόπο”.

Κωνσταντίνος Καραβασίλης
Επιστημονικός Υπεύθυνος Agrifood Exports 360°, Food Science & Innovation Expert, General Manager RaD45
Τι είπαν για το AGRIFOOD EXPORTS 360° οι ωφελούμενοι
Χρύσα Λασηθιωτάκη

Παρακολούθησα τα σεμινάρια του Agrifood Exports 360° και τα οφέλη που αποκόμισα ήταν πολύ σημαντικά για την παραγωγή και την τυποποίηση ελαιολάδου στην οποία προσανατολίζομαι. Οι ομιλητές ήταν καταξιωμένοι επαγγελματίες, με βαθιά γνώση των θεμάτων που παρουσίαζαν, πάντα πρόθυμοι να μας ακούσουν και να μας κατευθύνουν με βέλτιστες πρακτικές και με πραγματικά case studies. Το υλικό του σεμιναρίου που μας δόθηκε περιέχει μια σειρά από εφαρμοσμένες τεχνικές και στοιχεία επικοινωνίας τόσο των ίδιων των ομιλητών όσο και συνδέσμων - φορέων που μπορούν να μας βοηθήσουν στην αγορά - στόχο που έχουμε θέσει για το προϊόν μας. Εύχομαι να συναντάμε συχνά τέτοιες αξιόλογες κινήσεις, οι οποίες δίνουν κατευθύνσεις στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και φέρνουν κοντά τον παραγωγό με τον καταναλωτή, τη θεωρία με την πράξη και το προϊόν με τις προσδοκίες της αγοράς.

Χρύσα Λασηθιωτάκη
Παραγωγός ελαιολάδου, MSc Logistics and Supply Chain Management, Ιδιοκτήρια, Λασηθιωτάκη Χρυσούλα & Ιωάννα Ο.Ε.
Στέλιος Ζαχαρίας

Ξεκινώντας το πρόγραμμα η αλήθεια είναι ότι ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός διότι ήδη το οικογενειακό μας οινοποιείο εξάγει εδώ και χρόνια σε 21 χώρες και ασχολούμαι προσωπικά με αυτό. Δεν περίμενα να μάθω τόσα νέα πράγματα τόσο για τη σωστή διαχείριση της υπάρχουσας εξαγωγικής δραστηριότητας όσο και για το άνοιγμα νέων αγορών. Τέλος. οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί για την κατάρτιση αυτού του προγράμματος είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι, με πολύ μεγάλη εμπειρία, που θέλουν να τη μεταλαμπαδεύσουν χωρίς κανέναν δισταγμό καθώς και με πολύ επαγγελματισμό.

Στέλιος Ζαχαρίας
Οινοποιός, Ιδιοκτήτης, ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ & Lost Lake Distillery
Χαρά Μαγγανά – Γιώργος Αθανασιάδης

Το Agrifood Exports 360° ήταν για εμάς μία εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη! Έχοντας συμμετάσχει σε ποικίλα προγράμματα και ημερίδες σχετιζόμενα με τον τομέα των εξαγωγών, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι παρέχει πλήρη κάλυψη τεχνογνωσίας και θεματικών που αφορούν όχι μόνο το κομμάτι των εξαγωγών, αλλά ταυτόχρονα και σημαντικού γνωσιακού υποβάθρου αναφορικά με το επιχειρείν, τα οικονομικά μεγέθη, τη διείσδυση στην αγορά, το branding/packaging και πολλά άλλα. Ήταν για εμάς σαν μία μίνι ακαδημία καθαρής γνώσης! Ευχαριστούμε πολύ!

Χαρά Μαγγανά – Γιώργος Αθανασιάδης
Ιδιοκτήτες, Bee Naturalles
Φορέας Υλοποίησης & Υποστηρικτές
Φορέας Υλοποίησης

Ιδρυτικός Δωρητής

 

Χορηγοί

           

      

Υπό την αιγίδα

 

   

Χορηγοί Επικοινωνίας

 

     

 

    

    

   

Με την υποστήριξη