2024
AGRIFOOD EXPORTS 360°
Το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα κατάρτισης για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων. Όσα θέλετε να μάθετε γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές εξαγωγών στον τομέα της αγροδιατροφής.

Εγγραφή μέσω της πλατφόρμας Cultivate

Διάρκεια προγράμματος: 29 Μαρτίου - 3 Ιουνίου 2024

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
66 ώρες
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ
2-3 ημέρες/εβδομάδα x 3 ώρες
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
100% ONLINE
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Full Program Certified by ACTA
94% των συμμετεχόντων αισθάνονται αρκετά πιο έτοιμοι για να ξεκινήσουν μία νέα επαγγελματική συνεργασία
82% των συμμετεχόντων δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο των μαθημάτων
82% των συμμετεχόντων δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την εκπαίδευση που έλαβαν
88% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων!

Οι διεθνείς αγορές αποτελούν ιδιαίτερα ελκυστικό στόχο και προσελκύουν το εμπορικό ενδιαφέρον των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα Agrifood Exports 360° δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει στους ενδιαφερόμενους ουσιαστικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, δίνοντας έμφαση στις πλέον σύγχρονες τεχνικές στο χώρο των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων. Μέσα από στοχευμένη και εξατομικευμένη γνώση, το πρόγραμμα αυτό απαντά στις ανάγκες ανάπτυξης των επιχειρήσεων που απασχολούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Με βασικούς πυλώνες την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την εξαγωγική προετοιμασία, οι συμμετέχοντες αποκτούν σφαιρική θεωρητική και πρακτική γνώση γύρω από τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, εντός και εκτός Ευρωπαϊκών χωρών.

Θεματικές του Προγράμματος
Προϊοντικές & τεχνολογικές απαιτήσεις
 • Υγιεινή παραγωγής, παραγωγική σταθερότητα
 • Ορθές πρακτικές τυποποίησης
 • Πιστοποιήσεις
 • Σήμανση
 • Νομοθετικές και άλλες απαιτήσεις για δραστηριοποίηση εντός & εκτός ΕΕ
Οργανωτικές – στρατηγικές απαιτήσεις
 • Στρατηγικές εξαγωγικού marketing
 • Εφοδιαστική αλυσίδα
Εμπορικές απαιτήσεις
 • Έρευνα αγοράς
 • Προσέγγιση πελατών εξωτερικού
 • Ανάπτυξη πωλήσεων και επικοινωνία
Διαδικαστικές απαιτήσεις
 • Κανάλια διανομής
 • Συμβόλαια
 • Διεθνείς όροι συναλλαγών - Incoterms
Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;
*Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να έχουν γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β1
 • Ιδιοκτήτες, στελέχη, νέοι επιχειρηματίες μικρομεσαίων αγροδιατροφικών επιχειρήσεων
 • Απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με αγροδιατροφικά προϊόντα με λίγη εμπειρία που θέλουν να ασχοληθούν με τις εξαγωγές
 • Εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγροδιατροφής εξαγωγικού χαρακτήρα 
 • Ιδρυτικά και εργαζόμενα μέλη κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών με εξαγωγικό ενδιαφέρον
 • Σύμβουλοι επιχειρήσεων που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων
 • Startups του αγροδιατροφικού τομέα  

Το πρόγραμμα AGRIFOOD EXPORTS 360o είναι πιστοποιημένο από την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Quality Training Label

Acta
Γιατί να δηλώσετε συμμετοχή στο AGRIFOOD EXPORTS 360°

   

Καραβασίλης Κωνσταντίνος

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει τις επιχειρησιακές και τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για επιτυχημένες εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων. Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι εισηγητές, με πολύχρονη εμπειρία από την πραγματική αγορά θα σας μεταφέρουν τις πιο επικαιροποιημένες γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους για να ξεκινήσετε ή να ενισχύσετε την εξαγωγική δραστηριότητα της επιχείρησής σας με τον πλέον αποτελεσματικό και δομημένο τρόπο.

Καραβασίλης Κωνσταντίνος
Επιστημονικός Υπεύθυνος Agrifood Exports 360°, Food Science & Innovation Expert, General Manager RaD45

   

Τι είπαν για το AGRIFOOD EXPORTS 360° οι ωφελούμενοι
Σκούφης Πέτρος

Το Agrifood Exports 360° είναι ένα πρόγραμμα που σε προκαλεί πραγματικά να εξελίξεις την επιχείρησή σου. Οι εισηγητές με τις παρουσιάσεις τους, πέρα από το να καλύπτουν τεχνικά θέματα σχετικά με καλές πρακτικές, είναι εκεί για να παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στο πεδίο τους, να μοιραστούν εμπειρίες και να λύσουν πρακτικά ζητήματα που έχουν συναντήσει οι συμμετέχοντες. Βγαίνοντας από το πρόγραμμα είμαι σίγουρος πως όλοι θα έχουν τη γνώση, το δίκτυο, τις πηγές και το mindset που απαιτείται για να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους εντός και εκτός συνόρων!

Σκούφης Πέτρος
Iδιοκτήτης της ΕΝΩΣΗ ΑΕΒΕ & της Ελίσιος Ζαχάρω Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο & Απόφοιτος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΕΜΠ), Ζαχάρω
Παλησίδης Γιώργος

Το Agrifood Exports 360° είναι μια πραγματική επένδυση για όλους όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν τον χρόνο τους και να αυξήσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα εμπορικότητας και ανταγωνιστικότητας των προϊόντων αγροδιατροφής. Οι εκλεκτοί ομιλητές, με εμπειρία στο χώρο των τροφίμων και των πωλήσεων, κατάφεραν να απαντήσουν σε όλες τις απορίες και δυσκολίες που είχα να αντιμετωπίσω ως επαγγελματίας και σύμβουλος στον αγροδιατροφικό τομέα. Οι εισηγητές με στοχευμένες παρουσιάσεις έδωσαν μια σπουδαία ώθηση στις ιδέες μου. Με ένα τόσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ορθά δομημένο από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, κατάφερα να ξεπεράσω φόβους και αγωνίες, ώστε να υλοποιήσω τις σκέψεις και τα όνειρά μου. Τα στελέχη του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά κατάφεραν να συντονίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, απαντώντας με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των συμμετεχόντων και πετυχαίνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εύχομαι να υπάρχει συνέχεια στην κατάρτιση, ώστε να διαμορφώνονται νέες τάσεις και προϊόντα από τις γνώσεις και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών των επαγγελματιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Παλησίδης Γιώργος
Σύμβουλος Γαστρονομίας, Θεσσαλονίκη
Δάμπαση Στέλλα

 Το πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών και γνώσεων στο θέμα των εξαγωγών. Καταξιωμένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας μετέφεραν τις εμπειρίες τους για τις εξαγωγές στο γεωργικό τομέα και μας ενέπνευσαν θετικά να αξιολογήσουμε τις επιχειρήσεις μας και να προετοιμαστούμε αναλόγως για τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν τα προϊόντα των συνεργατών μας σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Δάμπαση Στέλλα
Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας ΑΠΘ, MSc Διασφάλιση Ποιότητας, Λαμία
Ζαχαρίας Στέλιος

Ξεκινώντας το πρόγραμμα η αλήθεια είναι ότι ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός διότι ήδη το οικογενειακό μας οινοποιείο εξάγει εδώ και χρόνια σε 21 χώρες και ασχολούμαι προσωπικά με αυτό. Δεν περίμενα να μάθω τόσα νέα πράγματα τόσο για τη σωστή διαχείριση της υπάρχουσας εξαγωγικής δραστηριότητας όσο και για το άνοιγμα νέων αγορών. Τέλος. οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί για την κατάρτιση αυτού του προγράμματος είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι, με πολύ μεγάλη εμπειρία, που θέλουν να τη μεταλαμπαδεύσουν χωρίς κανέναν δισταγμό καθώς και με πολύ επαγγελματισμό.

Ζαχαρίας Στέλιος
Οινοποιός, Ιδιοκτήτης, ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ & Lost Lake Distillery, Πέτρα
Λασηθιωτάκη Χρύσα

Παρακολούθησα τα σεμινάρια του Agrifood Exports 360° και τα οφέλη που αποκόμισα ήταν πολύ σημαντικά για την παραγωγή και την τυποποίηση ελαιολάδου στην οποία προσανατολίζομαι. Οι ομιλητές ήταν καταξιωμένοι επαγγελματίες, με βαθιά γνώση των θεμάτων που παρουσίαζαν, πάντα πρόθυμοι να μας ακούσουν και να μας κατευθύνουν με βέλτιστες πρακτικές και με πραγματικά case studies. Το υλικό του σεμιναρίου που μας δόθηκε περιέχει μια σειρά από εφαρμοσμένες τεχνικές και στοιχεία επικοινωνίας τόσο των ίδιων των ομιλητών όσο και συνδέσμων - φορέων που μπορούν να μας βοηθήσουν στην αγορά - στόχο που έχουμε θέσει για το προϊόν μας. Εύχομαι να συναντάμε συχνά τέτοιες αξιόλογες κινήσεις, οι οποίες δίνουν κατευθύνσεις στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και φέρνουν κοντά τον παραγωγό με τον καταναλωτή, τη θεωρία με την πράξη και το προϊόν με τις προσδοκίες της αγοράς.

Λασηθιωτάκη Χρύσα
Παραγωγός Ελαιολάδου, MSc Logistics and Supply Chain Management, Ιδιοκτήτρια, Λασηθιωτάκη Χρυσούλα & Ιωάννα Ο.Ε., Ηράκλειο
Μιμμής Γιώργος

Το πρόγραμμα Agrifood Exports 360° είναι για μένα ένα πολύτιμο εργαλείο για τη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μου. Αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο πρόγραμμα σχετικά με τον τομέα των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων. Οι εισηγητές είναι όλοι καταξιωμένοι στον χώρο τους, με πραγματική διάθεση να μοιραστούν τη γνώση τους και τις εμπειρίες τους. Το πρόγραμμα μου έδωσε τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσω και τις συνεργασίες που πρέπει να αναπτύξω, ώστε να πετύχω τους στόχους μου.

Μιμμής Γιώργος
Ελαιοπαραγωγός, Πρόεδρος του Α.Σ. Αρχαία Ωλένεια Αιτωλοακαρνανίας, Σταμνά

  

Μαγγανά Χαρά – Αθανασιάδης Γιώργος

Το Agrifood Exports 360° ήταν για εμάς μία εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη! Έχοντας συμμετάσχει σε ποικίλα προγράμματα και ημερίδες σχετιζόμενα με τον τομέα των εξαγωγών, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι παρέχει πλήρη κάλυψη τεχνογνωσίας και θεματικών που αφορούν όχι μόνο το κομμάτι των εξαγωγών, αλλά ταυτόχρονα και σημαντικού γνωσιακού υποβάθρου αναφορικά με το επιχειρείν, τα οικονομικά μεγέθη, τη διείσδυση στην αγορά, το branding/packaging και πολλά άλλα. Ήταν για εμάς σαν μία μίνι ακαδημία καθαρής γνώσης! Ευχαριστούμε πολύ!

Μαγγανά Χαρά – Αθανασιάδης Γιώργος
Ιδιοκτήτες, Bee Naturalles, Εύβοια
Φορέας Υλοποίησης & Υποστηρικτές
Φορέας Υλοποίησης

Ιδρυτικός Δωρητής

 

Υπό την αιγίδα

 

 

 

 

Με την υποστήριξη