Νέα
Το CarboFarmHub, είναι μία πρωτοβουλία του Erasmus+ με στόχο την προώθηση διασυνοριακών δικτύων γνώσης
08.02.2024
Νέα

Το Carbon Farming Awareness Hub (CarboFarmHub) είναι μία πρωτοβουλία του Erasmus+ η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το έργο επικεντρώνεται στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και των δεξιοτήτων, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων πολιτών και αγροτών, προκειμένου να τους προετοιμάσει για τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν από την αυξανόμενη ζήτηση βιώσιμων συστημάτων τροφοδοσίας, ιδίως στην Ευρώπη, μέσω του Green Deal, την στρατηγικής Farm2Fork και του Soil Mission ώστε να μειώσει το αποτύπωμα των αγροτικών προϊόντων.

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης, «Φυσικές καταστροφές: Προφύλαξη και αναπλήρωση του μελισσοκομικού κεφαλαίου στη Θεσσαλία»
29.01.2024
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν προγράμματος κατάρτισης με θέμα «Φυσικές καταστροφές: Προφύλαξη και αναπλήρωση του μελισσοκομικού κεφαλαίου». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μελισσοκόμους της Θεσσαλίας και υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Επανεκκίνηση της Μελισσοκομίας στη Θεσσαλία», η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 με την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λάρισα.

Agrifood Leadership: Στη Χίο συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις του εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή
23.01.2024
Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τέταρτο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Το εκπαιδευτικό τριήμερο έλαβε χώρα στη Χίο, από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου 2024, με χορηγό την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

«Μαστιχόδεντρα: Διασφαλίζοντας το μέλλον ενός εθνικού προϊόντος» – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην καλλιέργεια Μαστίχας από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά στη Χίο
20.12.2023
Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην καλλιέργεια Μαστίχας που πραγματοποίησε ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στη Χίο, με αφορμή την έναρξη του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης και συμβουλευτικής «Μαστιχόδεντρα: Διασφαλίζοντας το μέλλον ενός εθνικού προϊόντος - Δίκτυο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και Καινοτομίας στη Χίο».

Agrifood Leadership: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο βιωματικό τριήμερο στη Κομοτηνή
19.12.2023
Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Το εκπαιδευτικό τριήμερο έλαβε χώρα στη Κομοτηνή, από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου, με χορηγό τη Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης.

Συνεχίζεται για 3η χρόνια το πρόγραμμα κατάρτισης για τους γεωπόνους της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
11.12.2023
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεχίζουν φέτος για τρίτη χρονιά τη συνεργασία τους για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης, το οποίο απευθύνεται στα στελέχη της Γεωπονικής Διεύθυνσης της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. 

Agrifood Leadership: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο βιωματικό τριήμερο στη Βέροια
30.11.2023
Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα γενιά. Το δεύτερο κατά σειρά εκπαιδευτικό τριήμερο έλαβε χώρα στη Βέροια, από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου, με χορηγό την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας.

«Μαστιχόδεντρα: Διασφαλίζοντας το μέλλον ενός εθνικού προϊόντος» – Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά δημιουργεί το πρώτο δίκτυο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και Καινοτομίας στη Χίο
20.11.2023
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ανακοινώνει την έναρξη του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης και συμβουλευτικής «Μαστιχόδεντρα: Διασφαλίζοντας το μέλλον ενός εθνικού προϊόντος - Δίκτυο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και Καινοτομίας στη Χίο».

«Αγροανέλιξη-Farmers of the Future»: Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων
16.11.2023
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά υλοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων Αγροανέλιξη, με τίτλο Farmers of the Future”. Μέσω του προγράμματος, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, οικοτεχνίες, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών από όλη την Ελλάδα υποστηρίζονται στη δημιουργία νέων διαφοροποιημένων προϊόντων διατροφής, που βασίζονται στις ιδιαίτερες πρώτες ύλες της ελληνικής γης.

Νέα θέση εργασίας στον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
02.11.2023
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το “Social Farming 360”, ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, με στόχο την υποστήριξη της επισιτιστικής επάρκειας, την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την ανάπτυξη νέων προϊόντων κοινωνικής γεωργίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο οργανισμός  αναζητά ένα (1) άτομο για τη στελέχωση της παρακάτω θέσης: Project Manager, «Social Farming 360».

Μετά την καταιγίδα: Τα βήματα ανασυγκρότησης του αγροδιατροφικού τομέα της Θεσσαλίας, στον απόηχο του “Daniel”
25.10.2023
Νέα

Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, έχοντας άρρηκτους δεσμούς με τους ανθρώπους του αγροδιατροφικού κλάδου, στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών που θα αναλάβει για τη στήριξη των πληγέντων, απηύθυνε πρόσκληση στο δίκτυο των συνεργατών της, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συλλογική έκδοση με τίτλο: Μετά την καταιγίδα: Τα βήματα ανασυγκρότησης του αγροδιατροφικού τομέα της Θεσσαλίας, στον απόηχο του “Daniel”.

Agrifood Leadership: Το πρώτο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα ξεκίνησε από την Πάτρα
24.10.2023
Νέα

Στην Πάτρα, από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε το πρώτο βιωματικό τριήμερο του AgrifoodLeadership, του εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Σε Άρτα και Ιωάννινα οι επόμενοι κύκλοι της Ακαδημίας Πτηνοτροφίας, αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2023
19.10.2023
Νέα

O οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει τον τρίτο και τέταρτο κύκλο της καινοτόμου Ακαδημίας Πτηνοτροφίας, που θα υλοποιηθούν στην Άρτα και τα Ιωάννινα αντίστοιχα. Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει σε νέες και νέους πτηνοτρόφους τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες για την αποτελεσματική εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών, όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του οργανισμού από τις 16 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2023. 

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Η σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο στο επίκεντρο του 4ου Trophy Meet-up στην Αθήνα
12.10.2023
Νέα

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 4ο Trophy Meet-up για το 2023, στην Αίθουσα Μουσείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2023, είχε στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο, δεδομένης της ανάγκης για τη συνολική στήριξη του αγροδιατροφικού κλάδου της χώρας, μετά και τις πρόσφατες καταστροφές.

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Το Περιβάλλον στο Επίκεντρο στο 4ο Trophy Meet-up στην Αθήνα
05.10.2023
Νέα

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Trophy Meet-uγια το 2023, στην Αίθουσα Μουσείου του Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75, Αθήνα), μεταξύ 11.00-13.00. Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2023, έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο.

H Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μεταξύ των 50 οργανισμών παγκοσμίως που έλαβαν από το Citi Foundation συνολική δωρεά 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας
26.09.2023
Νέα

25 Σεπτεμβρίου 2023 – Νέα Υόρκη – Σήμερατο Citi Foundation ανακοίνωσε τους αποδέκτες της δωρεάς του πρώτου Global Innovation Challenge, ενός νέου μοντέλου για τον εντοπισμό και την παροχή φιλανθρωπικής υποστήριξης σε κοινοτικούς οργανισμούς που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις στις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες χαμηλού εισοδήματος. 

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Στις 19 Σεπτεμβρίου το 3ο Trophy Meet-up στη Θεσσαλονίκη – Το Περιβάλλον στο Επίκεντρο
13.09.2023
Νέα

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Trophy Meet-up για το 2023, στις 17.00, στις εγκαταστάσεις του OKThess, στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2023, έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο. Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για δεύτερη χρονιά, στοχεύουν στην ανάπτυξη διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα.

Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μαζί με τους ανθρώπους της Θεσσαλίας και του Έβρου
12.09.2023
Νέα
 
Οι μεγάλες καταστροφές που συντάραξαν την πατρίδα μας, η μέγα-Πυρκαγιά στον Έβρο και οι πλημμύρες στη Θεσσαλία πραγματικά μας συγκλόνισαν. Δεν έχουμε τα λόγια για να εκφράσουμε τη συντριβή μας, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, για τις περιουσίες που εξαλείφθηκαν και φυσικά για την καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον.
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Στη Θεσσαλονίκη ο 2ος κύκλος της Ακαδημίας Πτηνοτροφίας, αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2023
04.09.2023
Νέα

O οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει το δεύτερο κύκλο της καινοτόμου Ακαδημίας Πτηνοτροφίας, ο οποίος θα υλοποιηθεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από τις 9 έως τις 24 Οκτωβρίου 2023. Στόχος της δράσης, που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από την περιοχή της Χαλκίδας, είναι να προσφέρει σε νέες και νέους πτηνοτρόφους τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες για την αποτελεσματική εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών, όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του οργανισμού μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Agrifood Leadership: Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά παρουσιάζει το πρώτο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα
31.08.2023
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά παρουσιάζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα Agrifood Leadershipτο πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στoν Αγροδιατροφικό κλάδο στην Ελλάδα, το οποίο στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να γίνουν μέλος μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες, επιστήμονες και επιχειρηματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και παράλληλα, να δουν και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, στη μεταποίηση, στο μάρκετινγκ, αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα.