Νέα
12.03.2024
Νέα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες στo πλαίσιo του προγράμματος Agrifood Leadership

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες, από 4 έως τις 7 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. 

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος επισκέφτηκαν τα κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήρθαν σε επαφή με διεθνείς καλές πρακτικές στον κλάδο της γεωργίας και του τροφίμου. Επισκέφτηκαν τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και ως καλή πρακτική το δημοπρατήριο φρούτων και λαχανικών της Βelorta αλλά και τον οργανισμό Farmers at the crossroads.

Χορηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η SKY EXPRESS, η ελληνική αεροπορική εταιρεία.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφήστην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα. 

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και DayGroup, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYER. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών η SKY EXPRESS, η ελληνική αεροπορική εταιρεία. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Η επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη του Agrifood Leadership θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μεταξύ 4-7 Μαρτίου 2024, με χορηγό αερομεταφορών την εταιρεία SKYEXPRESS. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

oloklhrothhke-me-epityxia-h-ekpaideytikh-episkepsh-stis-brykselles-sta-plaisia-toy-programmatos-agrifood-leadership