Νέα
Η DS Smith Hellas συμβάλλει στην ενίσχυση του μέλλοντος του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της υποστήριξης του προγράμματος Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
22.07.2024
Νέα

Η DS Smith, κορυφαίος κατασκευαστής λύσεων βιώσιμης συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι στην Ελλάδα, συνεισφέρει έμπρακτα στην αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας συμμαχώντας για δεύτερη συναπτή χρονιά με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για την ενίσχυση του κλάδου, υποστηρίζοντας αυτήν τη φορά το πρόγραμμα Trophy/Τροφή. Πιο συγκεκριμένα, η DS Smith Hellas θα στηρίξει τρία  Μeet-up  του προγράμματος με κύρια θεματική τη «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον κλάδο της αγροδιατροφής», τα οποία θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο τετράμηνο του 2024 σε τρία πανεπιστήμια της χώρας.

Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας - Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ημερίδα στην Λάρισα
09.07.2024
Εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις, η ημερίδα  «Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας» η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 04/07/2024 στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αφορούσε στους ισχυρισμούς υγείας  Ελληνικών Τοπικών & ΠΟΠ - ΠΓΕ* προϊόντων οι οποίοι τεκμηριώθηκαν επιστημονικά για πρώτη φορά.

Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας – Εκδήλωση στη Λάρισα για τους ισχυρισμούς υγείας των Τοπικών & ΠΟΠ ΠΓΕ προϊόντων.
27.06.2024
Εκδηλώσεις

Πολλά ελληνικά Τοπικά προϊόντα και προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕφημίζονται για την υψηλή διατροφική τους αξία. Ωστόσο η φήμη αυτή έχει πρακτική αξία εφόσον τεκμηριώνεται και επιστημονικά. Σε αυτό το πλαίσιο η ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση «Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04/07/24 στις 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Νέο Κτήριο, Λάρισα).

“Seeds of Change” εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
21.06.2024
Εκδηλώσεις

Αντιπροσωπεία από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είχε την τιμή να παραβρεθεί στην Νέα Υόρκη, κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Προξένου της Ελλάδας, προκειμένου να παρουσιάσει το έργο που έχει υλοποιήσει ως τώρα σε εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια μικρής κλίμακας στην Ανατολική Μεσόγειο - Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων
17.06.2024
Νέα

Μια εκδήλωση με διεθνές ενδιαφέρον για τον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από την Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών και τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνολόγων Ιχθυολόγων (ΠΑΣΤΙ).

Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας: Νέα Δράση για την Ενίσχυση της Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία
17.06.2024
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει την έναρξη της «Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας». Αυτή η νέα εκπαιδευτική δράση σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Προωθώντας τις βιώσιμες ιχθυοκαλλιέργειες μικρής κλίμακας στην Μεσόγειο
05.06.2024
Εκδηλώσεις

Tην Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η εκδήλωση "Promoting sustainable small-scale Aquaculture in the Mediterranean" για τη βιωσιμότητα του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας μικρής κλίμακας, που συγκεντρώνει διεθνές ενδιαφέρον.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο και τελευταίο βιωματικό τριήμερο του Προγράμματος Agrifood Leadership στο Λουτράκι και τη Νεμέα
29.05.2024
Νέα

Με εκπαιδεύσεις υψηλού ενδιαφέροντος και ένα πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων, ολοκληρώθηκε το όγδοο τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά στην Ελλάδα.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος “Social Farming 360”, με την πλήρη υποστήριξη του Ιδρύματος Citi
21.05.2024
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος “Social Farming 360” με χρηματοδότηση και υποστήριξη από το Ίδρυμα Citi, σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και τη συμμετοχή της ActionAid και της Πύλης Ελευθερίας. Στόχος του προγράμματος είναι η  ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η ανάπτυξη νέων προϊόντων κοινωνικής γεωργίας.

Παγκόσμια ημέρα της μέλισσας – Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά δίπλα στους μελισσοκόμους
20.05.2024
Νέα

Η μέλισσα κατέχει κύριο  ρόλο στο φυσικό περιβάλλον και στο παραγωγικό αγροδιατροφικό οικοσύστημα ως επικονιαστής των φυτών. Συγκεκριμένα  το 90% των ανθοφόρων φυτών και του 71% των φυτών που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή του 90% των τροφίμων εξαρτώνται άμεσα από τη μέλισσα για την επικονίαση και την αναπαραγωγή τους.  

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Επανεκκίνηση της Μελισσοκομίας στη Θεσσαλία, πραγματοποίηση επιμορφωτικού εργαστηρίου στη Καρδίτσα
17.05.2024
Νέα

Με  επιτυχία συνεχίζεται η Δράση ‘Επανεκκίνηση της Μελισσοκομίας στη Θεσσαλία’ η οποία υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Ενδεικτικά, τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, με μεγάλη συμμετοχή, το πρόγραμμα κατάρτισης «Φυσικές καταστροφές: Προφύλαξη και αναπλήρωση του μελισσοκομικού κεφαλαίου» που αποτελεί μέρος της ανωτέρω Δράσης.

Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανέλαβε την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης των συνεργαζόμενων παραγωγών της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
15.05.2024
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεργάστηκαν για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης, το οποίο απευθύνθηκε στους συνεργαζόμενους παραγωγούς της εταιρείας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνικών τους δεξιοτήτων, σχετικά με επίκαιρες θεματικές του κλάδου της αγροδιατροφής.

Αγροανέλιξη – Farmers of the Future: Ξεκινάει για 5η συνεχή χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
13.05.2024
Νέα

Ανακοινώνεται για 5η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη - Farmers of the Future» το οποίο υλοποιείται από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και απευθύνεται σε συνεταιρισμούς, μεταποιητικές μονάδες και επιχειρήσεις, ομάδες παραγωγών, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και οικοτεχνίες που μεταποιούν ή επιθυμούν να μεταποιήσουν την παραγωγή τους, ώστε να δημιουργήσουν νέα διαφοροποιημένα προϊόντα ή να εξελίξουν περισσότερο προϊόντα που ήδη παράγουν. Αιτήσεις  συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Νέα θέση εργασίας στον οργανισμό
10.05.2024
Νέα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ο οποίος εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου της Ελλάδας με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την δημιουργία συμβουλευτικών δικτύων και την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας,  αναζητά για το γραφείο στην Αθήνα στέλεχος για το τμήμα επικοινωνίας.

Ολοκληρώθηκε το 7ο Τριήμερο του Agrifood Leadership στη Λάρισα, 19-21 Απριλίου 2024
23.04.2024
Νέα

Ολοκληρώθηκε το έβδομο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Αυτό είναι το κοινωνικοοικονομικό μας αποτύπωμα!
10.04.2024
Νέα

Ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα συμπεράσματα των ανεξάρτητων εκθέσεων για το κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συμμετέχει ενεργά και φέτος στο Delphi Economic Forum
10.04.2024
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συμμετέχει και φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ως Programming Partner, παρουσιάζοντας, σε συνεργασία με το Rutgers University, πάνελ συζήτησης με θέμα τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ο σύγχρονος επαγγελματίας της αγροδιατροφής.

AGRIFOOD EXPORTS 360° του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: 3 υποτροφίες σε επαγγελματίες που εξειδικεύονται στις εξαγωγές από την BAYER Ελλάς
20.03.2024
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η BAYER Ελλάς ανακοινώνουν τη χορήγηση τριών υποτροφιών για την παρακολούθηση του εξειδικευμένου και πιστοποιημένου προγράμματος κατάρτισης για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων AGRIFOOD EXPORTS 360°, με στόχο την υποστήριξη νέων επαγγελματιών με εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο της αγροδιατροφής.

AGRIFOOD EXPORTS 360° του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: 6 υποτροφίες σε επαγγελματίες που εξειδικεύονται στις εξαγωγές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
13.03.2024
Νέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ανακοινώνουν τη χορήγηση έξι υποτροφιών για την παρακολούθηση του εξειδικευμένου και πιστοποιημένου προγράμματος κατάρτισης για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων AGRIFOOD EXPORTS 360°, με στόχο την υποστήριξη νέων επαγγελματιών με εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες στo πλαίσιo του προγράμματος Agrifood Leadership
12.03.2024
Νέα

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες, από 4 έως τις 7 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.