Άξονες Δράσης

ReGeneration Academy for Food Innovation


Κατάρτιση στην τεχνολογία τροφίμων

Στο πλαίσιο των δράσεών μας για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στην Ελλάδα και στήριξης του αγροδιατροφικού κλάδου, συμπράττουμε για δεύτερη χρονιά με το ReGeneration για την υλοποίηση του ReGeneration Academy for Food Innovation powered by New Agriculture New Generation & Elbisco. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο, πρακτικό πρόγραμμα ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων και αμοιβόμενης απασχόλησης για νέους και νέες που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.


είναι το ReGeneration Academy for Food Innovation;

Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης σε πρακτικά θέματα του τομέα τεχνολογίας τροφίμων και αμοιβόμενης απασχόλησης που έχουν σχεδιάσει από κοινού ο οργανισμός "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά" και το ReGeneration, με την υποστήριξη του Ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την χορηγία της Elbisco

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου από ελληνικά πανεπιστήμια και από το πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α. Έχει διάρκεια 45 ώρες και υλοποιείται με τη διαδικασία της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Ποια είναι τα οφέλη του ReGeneration Academy For Food Innovation;

Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες δεξιότητες και εργαλεία ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για καταρτισμένους επιστήμονες με εξειδικευμένη  γνώση στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Ο συγκεκριμένος κλάδος αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% του συνόλου των επιχειρήσεων μεταποίησης στην Ελλάδα και έχει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μπορούν να εντρυφήσουν σε αντικείμενα όπως: παγκόσμιο σύστημα διατροφής και τάσεις, διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, ανάπτυξη νέων προϊόντων,  διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα των τροφίμων και της εμπορίας τους. 

Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαίδευση σε ήπιες δεξιότητες (soft skills) μέσα από θεματικές όπως η ηγεσία, η δημιουργική συνεργασία και η ομαδικότητα, η διαχείριση κρίσεων, η λήψη αποφάσεων  κ.α.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης, οι απόφοιτοι της Ακαδημίας θα έχουν, με τη βοήθειά μας, την ευκαιρία να διασυνδεθούν με εταιρίες του χώρου της αγροδιατροφής και να διεκδικήσουν θέσεις αμοιβόμενης απασχόλησης για ένα διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.

 

Γιατί να συμμετέχεις στο ReGeneration Academy For Food Innovation ;

Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, αποδείχθηκε ιδιαίτερα «ανθεκτικός» μέσα στην κρίση και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ εντοπίζονται εννέα (9) κρίσιμα επαγγέλματα  για τον τομέα των τροφίμων (Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Υπεύθυνος Μarketing Τροφίμων, Επιστημονικός Σύμβουλος Εταιρειών Τροφίμων, Επιστήμονας R&D, Στέλεχος Εργαστηρίων Ελέγχου Ποιότητας, Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Τροφίμων, Υπεύθυνος Νομοθεσίας και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος Προμηθειών Α' Υλών, Μηχανικός Υποδομών & Συντήρησης) τα οποία απαιτούν επικαιροποιημένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες και θα έχουν ισχυρή «ζήτηση» όπως διαφαίνεται από τις μελλοντικές ποιοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Το ReGeneration Academy for Food Innovation- Powered by New Agriculture New Generation  &  Elbisco είναι το ιδανικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης, αφού στη διάρκειά του θα αποκτήσεις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την απασχόλησή σου στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, οι οποίες θα ενισχύσουν το βιογραφικό σου για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου.

 

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ReGeneration Academy For Food Innovation;

Πτυχιούχοι

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:

Γεωτεχνικές Σχολές (ενδεικτικά Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων)

Φυσικομαθηματικές Σχολές (ενδεικτικά Χημείας, Βιολογίας)

Πολυτεχνικές Σχολές (ενδεικτικά Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών)

και άλλων πτυχιούχων σχετικών με τον κλάδο των τροφίμων (π.χ. MBA επιχειρήσεων τροφίμων).

Νέοι

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία ( έως 3 χρόνια)

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, αθλητισμός, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

 

Αίτηση

Οι αιτήσεις για το δεύτερο ReGeneration Academy for Food Innovation powered by New Agriculture New Generation & Elbisco έχουν ολοκληρωθεί. 

 

Διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων 

Η επιτυχής αξιολόγηση στο πρώτο στάδιο επιλογής των αιτήσεων, οδηγεί τους συμμετέχοντες στο Live Assesment Center και αφορά σε συνεντεύξεις υποψηφίων από στελέχη της αγοράς.

 

Πρόγραμμα & εκπαιδευτές

Οι εκπαιδευτές της Ακαδημίας είναι καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένοι επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.ΠΑ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 2nd ReGeneration Academy for Food Innovation powered by New Agriculture New Generation & Elbisco εδώΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες του 1ου ReGeneration Academy For Food Innovation