Δράσεις

Regeneration Academy for Food Innovation

Στο πλαίσιο των δράσεών μας για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στην Ελλάδα και  στήριξης του αγροδιατροφικού κλάδου, συμπράττουμε με το ReGeneration για την υλοποίηση του ReGeneration Academy for Food Innovation powered by New Agriculture for a New Generation. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο, πρακτικό πρόγραμμα ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων για νέους και νέες που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

TI EINAI;

Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης σε πρακτικά θέματα του τομέα τεχνολογίας τροφίμων που έχουν σχεδιάσει από κοινού το ReGeneration και το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», με την υποστήριξη του Ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου από ελληνικά πανεπιστήμια και από το πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α. Έχει διάρκεια 75 ώρες, υλοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων και περιλαμβάνει επίσης ένα εξειδικευμένο, βιωματικό εκπαιδευτικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί στη Βαμβακού Λακωνίας.

Το εκπαιδευτικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί στη Βαμβακού Λακωνίας, πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ομάδας Vamvakou Revival, που υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς με την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα θα παρέχει στους συμμετέχοντες δεξιότητες και εργαλεία ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για καταρτισμένους επιστήμονες με εξειδικευμένη  γνώση στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Ο συγκεκριμένος κλάδος αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% του συνόλου των επιχειρήσεων μεταποίησης στην Ελλάδα και έχει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν σε αντικείμενα όπως: παγκόσμιο σύστημα διατροφής και τάσεις, διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, ανάπτυξη νέων προϊόντων,  διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα των τροφίμων και της εμπορίας τους.  

Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαίδευση σε ήπιες δεξιότητες (soft skills) μέσα από θεματικές όπως η ηγεσία, η δημιουργική συνεργασία και η ομαδικότητα, η διαχείριση κρίσεων, η λήψη αποφάσεων  κ.α.

ΑΙΤΗΣΗ

Οι αιτήσεις για το πρώτο ReGeneration Academy for Food Innovation powered by New Agriculture for a New Generation έκλεισαν στις 10 Φεβρουαρίου. 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, αποδείχθηκε ιδιαίτερα «ανθεκτικός» μέσα στην κρίση και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ εντοπίζονται εννέα (9) κρίσιμα επαγγέλματα  για τον τομέα των τροφίμων (Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Υπεύθυνος Μarketing Τροφίμων, Επιστημονικός Σύμβουλος Εταιρειών Τροφίμων, Επιστήμονας R&D, Στέλεχος Εργαστηρίων Ελέγχου Ποιότητας, Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Τροφίμων, Υπεύθυνος Νομοθεσίας και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος Προμηθειών Α' Υλών, Μηχανικός Υποδομών & Συντήρησης) τα οποία απαιτούν επικαιροποιημένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες και θα έχουν ισχυρή «ζήτηση» όπως διαφαίνεται από τις μελλοντικές ποιοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Το ReGeneration Academy for Food Innovation- Powered by New Agriculture for a New Generation είναι το ιδανικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης, αφού στη διάρκειά του θα αποκτήσεις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την απασχόλησή σου στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, οι οποίες θα ενισχύσουν το βιογραφικό σου για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πτυχιούχοι

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:

  • Γεωτεχνικών Σχολών (ενδεικτικά Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων)
  • Φυσικομαθηματικές Σχολές (ενδεικτικά Χημείας, Βιολογίας)
  • Πολυτεχνικές Σχολές (ενδεικτικά Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών)
  • και άλλων πτυχιούχων σχετικών με τον κλάδο των τροφίμων (π.χ. MBA επιχειρήσεων τροφίμων).

Νέοι

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία ( έως 3 χρόνια)

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, αθλητισμός, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΑΙΤΗΣΗ

Οι αιτήσεις για το πρώτο ReGeneration Academy for Food Innovation powered by New Agriculture for a New Generation έκλεισαν στις 10 Φεβρουαρίου. 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 

Η επιτυχής αξιολόγηση στο πρώτο στάδιο επιλογής των αιτήσεων, οδηγεί τους συμμετέχοντες στο Live Assesment Center, που γίνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αφορά σε συνεντεύξεις υποφηφίων από στελέχη της αγοράς.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 

Οι εκπαιδευτές της Ακαδημίας είναι  καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένοι επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ