Νέα
13.03.2024
Νέα
AGRIFOOD EXPORTS 360° του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: 6 υποτροφίες σε επαγγελματίες που εξειδικεύονται στις εξαγωγές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ανακοινώνουν τη χορήγηση έξι υποτροφιών για την παρακολούθηση του εξειδικευμένου και πιστοποιημένου προγράμματος κατάρτισης για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων AGRIFOOD EXPORTS 360°, με στόχο την υποστήριξη νέων επαγγελματιών με εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος παρέχει έξι υποτροφίες προς στελέχη εταιρειών και επαγγελματίες με εξαγωγική δραστηριότητα ή ενδιαφέρον να εξάγουν τα προϊόντα τους, με έδρα τη Δυτική Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλεξιμότητάς, καθώς και να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι και τις 26 Μαρτίου εδώ. 

Το AGRIFOOD EXPORTS 360° είναι το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα, για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων που υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πρόγραμμα αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών αλλά και παραγωγούς που επιθυμούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις αγορές του εξωτερικού. 

Ο κλάδος της αγροδιατροφής, έχει ανάγκη, τώρα περισσότερο από ποτέ, να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία των εξαγωγικών του επιχειρήσεων. Αναγκαίος κρίκος της αλυσίδας, είναι το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να στελεχώσει αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ο στόχος του προγράμματος αυτού είναι να παρέχει στους ενδιαφερόμενους ουσιαστικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, δίνοντας έμφαση στις πλέον σύγχρονες τεχνικές στο χώρο των εξαγωγών αγροδιατροφικώνπροϊόντων.  

Μέσα απο ένα ολοκληρωμένο online πρόγραμμα 66 ωρών, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν ουσιαστικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες με έμφαση στις προϊοντικές και τεχνολογικές απαιτήσεις των εξαγωγών, τις στρατηγικές marketing, την έρευνα αγοράς, την προσέγγιση πελατών αλλά και τις διαδικαστικές απαιτήσεις της εξαγωγικής διαδικασίας που τίθενται από τις διεθνείς αγορές.

Διακεκριμένοι εισηγητές, στελέχη επιχειρήσεων, και πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα καθώς και το Πανεπιστήμιο Rutgers του Νew Jersey των ΗΠΑ, με μακρόχρονη επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία, θα βοηθήσουν να επεκτείνετε τα όρια των επιχειρήσεων και των οργανισμών σας, αναδεικνύοντας καλές πρακτικές και παραδείγματα της αγοράς.

Με πιστοποίηση από την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Quality Training Label, τo AGRIFOOD EXPORTS 360° υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Χορηγοί υποτροφιών του AGRIFOOD EXPORTS 360° είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η BAYER Ελλάς. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων, του ΣΕΒΤ - Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. 

agrifood-exports-360-toy-organismoy-nea-georgia-nea-genia-6-ypotrofies-se-epaggelmaties-poy-ekseidikeyontai-stis-eksagoges-apo-thn-perifereia-dytikhs-ellados