Νέα
26.02.2024
Νέα
Ολοκληρώθηκε το 5ο Τριήμερο του Agrifood Leadership στην Καλαμάτα, 23-25 Φεβρουαρίου 2024

Ολοκληρώθηκε το πέμπτο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.  

Το πέμπτο κατά σειρά εκπαιδευτικό τριήμερο έλαβε χώρα στη Καλαμάτα, από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου, με χορηγό την Ένωση Μεσσηνίας. Ο στόχος του προγράμματος Agrifood Leadership είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλοι μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα.  

Με εκπαιδεύτρια την Αναστασία Σαρχόσογλου, Γεωπόνο, Τεχνολόγο Τροφίμων και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν αποτελεσματικές ομάδες, εστιάζοντας στην επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων που συνδυάζουν μοναδικές δεξιότητες και ιδιαιτερότητες για την επίτευξη κοινών στόχων. Αναγνωρίζοντας τη διαφορά μεταξύ διοίκησης και ηγεσίας, εξοπλίστηκαν με τις απαραίτητες γνώσεις για την καθοδήγηση της ομάδας προς το σωστό αποτέλεσμα, ενισχύοντας τη συνοχή μέσω ενσυναίσθησης, κοινωνικών δεξιοτήτων και αποτελεσματικής επικοινωνίας. Επιπλέον, ανέπτυξαν την ικανότητα λήψης αποφάσεων και χειρισμού κρίσεων, διασφαλίζοντας ότι κάθε μέλος συμβάλλει θετικά στην ομάδα.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ελαιοτριβείο Αναγνωστόπουλου και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου, όπως επίσης να συζητήσουν με εκπαιδευτές του Σχολείου Ελιάς και Ελαιόλαδου Καλαμάτας για την εξαγωγή ελαιόλαδου Καλαμάτας στο παγκόσμιο δίκτυο.

Χορηγός τριημέρου ήταν η Ένωση Μεσσηνίας. Ευχαριστούμε για τη συμβολή του στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκπαίδευσης τον Ευάγγελο Ξυγκώρο, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφήστην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα. 

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και DayGroup, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYER. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρεία SKYEXPRESS. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Η επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη του Agrifood Leadership θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μεταξύ 4-7 Μαρτίου 2024, με χορηγό αερομεταφορών την εταιρεία SKYEXPRESS. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

oloklhrothhke-to-5o-trihmero-toy-agrifood-leadership-sthn-kalamata-23-25-febroyarioy-2024