Νέα
23.04.2024
Νέα
Ολοκληρώθηκε το 7ο Τριήμερο του Agrifood Leadership στη Λάρισα, 19-21 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκε το έβδομο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

Το έβδομο κατά σειρά εκπαιδευτικό τριήμερο έλαβε χώρα στη Λάρισα, από τις 19 έως τις 21 Απριλίου, με χορηγό την εταιρεία ΑΘ. ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ Α.Ε. Ο στόχος του προγράμματος Agrifood Leadership είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλοι μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω στον τρόπο επιλογής των κατάλληλων αγορών και καναλιών διανομής για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, την υλοποίηση στοχευμένου marketing, αλλά και το πως μπορούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην αγορά, με εκπαιδευτή τον κ. Μπάμπης Φιλαδαρλής, Owner of Global Greece & Export Marketing Coach. Επισκέφθηκαν επίσης της εταιρείες  Βee Ζeus Αpiculture, όπου συζήτησαν με τον Μελισσοκόμο-Βασιλοτρόφο, κ. Ιωάννη Σενκό, καθώς και την ARELAND Nuts Company, όπου συνομίλησαν με τον κ. Γιώργο Τσινούλη, President & CEO.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφήστην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις.

Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, ΑΘ. ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ Α.Ε, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και DayGroup, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYER. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρεία SKYEXPRESS. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Agrifood Leadershipμπορείτε να βρείτε εδώ.

oloklhrothhke-to-7o-trihmero-toy-agrifood-leadership-sth-larisa-19-21-aprilioy-2024