Νέα
13.01.2023
Εκδηλώσεις
«Startups for Sustainability»: Οι 17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και πως αυτοί μπορούν να αποτελέσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επιχειρηματικότητα, από το Envolve Entrepreneurship και τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Το Envolve Entrepreneurship και η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά διοργανώνουν ένα ανοιχτό εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Startups for Sustainability» την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 17:00-20:00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το εργαστήριο, στο πλαίσιο των από κοινού δράσεων των δύο οργανισμών με θέμα την επιχειρηματικότητα και τη βιωσιμότητα, απευθύνεται σε μαθητές λυκείου, φοιτητές και ερευνητές που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και πως οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξή τους. Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα πάνελ συζήτησης γύρω από την επιχειρηματική βιωσιμότητα αποτελούμενο από διακεκριμένους επιστήμονες και startupers. Συμμετέχουν η Χριστίνα Δεληγιάννη, Managing Director της Verimpact, ο Αναστάσης Σταμάτης, Συνιδρυτής και CEO της Dataphoria και ο Νίκος Αθανασόπουλος, Συνιδρυτής της 4DMatter νικήτριας ομάδας του Trophy-Τροφή Challenge 2022.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν ομαδικά σε ένα διαδραστικό εργαστήριο, με βασική πρόκληση τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των επιχειρηματικών τους προτάσεων, μέσω της βιωσιμότητας. Το εργαστήριο θα συντονίσουν η Αγάπη Κυριακοπούλου, Marketing and ESG Manager του Envolve Entrepreneurship, και ο Σταύρος Παπαδόπουλος, Entrepreneurship Development Manager του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

H συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνουν οι οργανισμοί Envolve Entrepreneurship και Νέα Γεωργία Νέα Γενιά για την ενίσχυση της καινοτομίας και της αειφόρου επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα, υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος αγροδιατροφής.

Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο teamgr@envolveglobal.org και στο info@generationag.org

Η εκδήλωση φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

startups-for-sustainability-oi-17-stoxoi-ths-biosimhs-anaptykshs-kai-pos-aytoi-mporoyn-na-apotelesoyn-antagonistiko-pleonekthma-sthn-epixeirhmatikothta-apo-to-envolve-entrepreneurship-kai-th-nea-georgia-nea-genia