Νέα
20.09.2023
Εκδηλώσεις
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Το 3ο Trophy Meet-up στη Θεσσαλονίκη έφερε τη βιωσιμότητα στην Αγροδιατροφή στο Επίκεντρο!

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Trophy Meet-up για το 2023, στις εγκαταστάσεις του OKThess, στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας στο επίκεντρό του τη βιωσιμότητα στον αγροδιατροφικό κλάδο. Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2023, συγκέντρωσε πάνω από 100 συμμετοχές, συμπεριλαμβάνοντας όλο το οικοσύστημα που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην πόλη.

Οι συμμετέχοντες του 3ου Trophy Meet-up παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από στελέχη των εταιρειών Bayer και ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και από εκπροσώπους ερευνητικών φορέων της πόλης, που αφορούσαν στη μετάβαση από τη γεωργία συντήρησης στην αναγεννητική γεωργία, στις μηδενικές εκπομπές άνθρακα και στη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, και στις τεχνολογικές προκλήσεις στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της εταιρείας AgroApps μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της στο επιχειρηματικό της ταξίδι σε έναν κλάδο όπως η αγροδιατροφή. Επιπλέον, παρουσιάστηκε το Smart Agro Lab, ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον τομέα τηςαγροδιατροφής του Smart AgroHub

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε σύντομα εργαστήρια παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές που συζητήθηκαν, παρουσίασαν τις ιδέες και τα project τους, ενώ είχαν και ευκαιρίες δικτύωσης.

Χορηγοί του 3ου Trophy Meet-up ήταν οι εταιρείες BAYER και ΑΒ Βασιλόπουλος. Η δράση συνδιοργανώθηκε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, το Perrotis College, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Κέντρο Αγροδιατροφής του Α.Π.Θ., το Γεωπονικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και το Walk-Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Α.Π.Θ. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά υλοποιεί μια σειρά από Trophy Meet-ups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Trophy Meet-up, μπορείτε να βρείτε εδώ. 

nea-georgia-nea-genia-to-3o-trophy-meet-up-sth-thessalonikh-efere-th-biosimothta-sthn-agrodiatrofh-sto-epikentro