Νέα
29.11.2023
Εκδηλώσεις
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: TrophyΤροφή Event με επίκεντρο το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα στην αγροδιατροφή

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ολοκλήρωσε τις δράσεις του TrophyΤροφή για το 2023, με το επιτυχημένο TrophyΤροφή – The Event, με θέμα «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού Τομέα – Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία». Η εκδήλωση που τοποθέτησε στο επίκεντρό της το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, προτάσσοντας τη σημασία της βιωσιμότητας για τον αγροδιατροφικό κλάδο, έλαβε χώρα την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, στο Ωδείο Αθηνών.

Το εγχείρημα TrophyΤροφή, το οποίο φέτος υλοποιείται για Πέμπτη συνεχή χρόνια, διαμορφώνει μια συνολική πρόταση αξίας για ολόκληρο το ελληνικό οικοσύστημα της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, συνδυάζοντας καινοτόμες ενέργειες, όπως τα «Trophy Meet-ups» και το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας «Trophy Open Innovation». 

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν panel συζήτησης από εκπροσώπους του οικοσυστήματος καινοτομίας (startups και VCs), εταιρείες του κλάδου, καθώς και ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς σχετικά με τη βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιελάμβανε τα πάνελ συζήτησης «Start ups & Κλιματική Αλλαγή – Πρωτοβουλίες που απαντούν τα ερωτήματα του αύριο»«Διευρύνοντας της στρατηγική αειφορίας: Αναγεννητική Γεωργία»«Μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και Πανεπιστήμια»«Έρευνα και σύνδεση με τις προκλήσεις του αγροδιατροφού κλάδου», καθώς και τα fireside chats “Ηow to make Sustainability Profitable & Profitability Sustainable«Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού τομέα – Κλιματικές υπηρεσίες και εργαλεία κλιματικών προσομοιώσεων» και «Θαλάσσια οικονομία: Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία».

Χαιρετισμό απηυθύναν εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κα. Φωτεινή Τσακουμάκη, Επιστημονική Συνεργάτης Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η κα. Ελίνα Κλαριδοπούλου, Διεύθυνση Δωρεών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κα. Χριστίνα Βίδου (ΕΡΤ) και τη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα ανέλαβε το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

To TrophyΤροφή 2023 οργανώνεται και υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Χορηγοί της τελικής εκδήλωσης TrophyΤροφή 2023 είναι οι εταιρείες ΒayerΑΒ ΒασιλόπουλοςBASF και Intertech.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Perrotis College, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το Κέντρο Αγροδιατροφής του Α.Π.Θ., το Walk-Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Α.Π.Θ., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΜΒΑ και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α).

Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους (Greek Cold Storage and Logistics Association).

Χορηγοί σε είδος είναι οι εταιρείες μπύρα ΝΗΣΟΣ και Οικογένεια Χριστοδούλου.

Το TrophyΤροφή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που επενδύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αγροδιατροφής, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και  των agrologistics με προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά διοργανώνει το TrophyΤροφή από το 2019, έχοντας συνεργαστεί με τα περισσότερα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες και VCs. Μέχρι σήμερα, μέσω του εγχειρήματος, έχουν υποστηριχθεί 122 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ οι συνολικά 16 συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας έχουν μοιραστεί χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 100.000€. Παράλληλα, έχουν λάβει συμβουλευτική υποστήριξη και την απαραίτητη δικτύωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα.

nea-georgia-nea-genia-trophytrofh-event-me-epikentro-to-periballon-kai-th-biosimothta-sthn-agrodiatrofh