Νέα
08.06.2023
Εκδηλώσεις
Με 16 Toolkit Workshops, πάνω από 100 ώρες εκπαίδευσης και 400 ώρες συμβουλευτικής ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την υποστήριξη του αγροδιατροφικού κλάδου στη Βόρεια Εύβοια

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 σε μια επιτυχημένη εκδήλωση με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων, ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεων εκπαίδευσης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης για την υποστήριξη των τοπικών παραγωγών, στο πλαίσιο του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Oι δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά στη Βόρεια Εύβοια ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και ολοκληρώθηκαν ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2023. Περιλάμβαναν 16 ανοιχτά στο κοινό διαδραστικά σεμινάρια (Τοοlkit Workshops) τα οποία έλαβαν χώρακαι στους δύο Δήμους της περιοχής,Δήμος Μανουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας και Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού. Τα Τοοlkit Workshops συμπληρώθηκαν με πάνω από 200 συμμετοχές, σε 48 ώρες κατάρτισης από 8 έμπειρους εκπαιδευτές.

Παράλληλα, ο επιχειρηματικός επιταχυντής «Αγροανέλιξη Βόρεια Εύβοια» υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 20 παραγωγών από τουςδύο Δήμους της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι έλαβαν εξειδικευμένη υποστήριξη για να αναπτύξουν περεταίρω τα προϊόντα τους, με βάση πρώτες ύλες της περιοχής. Συγκεκριμένα, η δράση συμπληρώθηκε με πάνω από 100 ώρες εκπαίδευσης και 400 ώρες συμβουλευτικής. Τέλος, κάθεωφελούμενος έλαβε ποσό επιδότησης έως και 5.000€, σε πλήρη συνάρτηση με τη συμμετοχή και απόδοσή του κατά τη δράση, για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση, τέλος, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των δράσεων του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω μιας διαδικασίας γευσιγνωσίας και πρότασης πιάτων με βάση τα προϊόντα αυτά.

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).

Πιο αναλυτικά, οι δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» περιλαμβάνουν:

1. Τοοlkit Workshops:

Ανοικτές στο κοινό δράσεις με τη μορφή διαδραστικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια έχουν ποικίλη θεματολογία και εστιάζουν στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή άντλησης γνώσεων, διάδρασης, επίλυσης πρακτικών ζητημάτων, έμπνευσης και δικτύωσης.

2. Agroanelixi:

Σύνολο δράσεων κατάρτισης και επιχειρηματικής υποστήριξης για επιχειρηματίες, συνεταιρισμούς και εν δυνάμει επιχειρηματίες. Η συμμετοχή πραγματοποιείται κατόπιν αιτήσεων ενδιαφερομένων και αξιολόγησης των αιτήσεων.  Οι δράσεις αυτές αποτελούνται από τρία αναπόσπαστα μέρη:

  • Σεμινάρια με μεγαλύτερη εστίαση σε επιμέρους τομείς

(ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων, marketing, πωλήσεις, εξαγωγές κ.α).

  • Εξειδικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).
  • Επιδότηση ανά ωφελούμενο. Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται έως και τα 5.000€ ανά ωφελούμενο, συνδέεται με την συμμετοχή και απόδοσή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.
nea-georgia-nea-genia-me-16-toolkit-workshops-pano-apo-100-ores-ekpaideyshs-kai-400-ores-symboyleytikhs-oloklhrothhkan-oi-draseis-gia-thn-yposthriksh-toy-agrodiatrofikoy-kladoy-sth-boreia-eyboia