Νέα
11.05.2023
Εκδηλώσεις
Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων εκπαίδευσης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης στον κλάδο της αγροδιατροφής στη Βόρεια Εύβοια

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με αφορμή την ολοκλήρωση των δράσεων εκπαίδευσης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης για την υποστήριξη τοπικών παραγωγών στη Βόρεια Εύβοια, διοργανώνει απολογιστική εκδήλωση το Σάββατο 13 Μάϊου 2023, στις 12:00, στο Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας, στη Στροφυλιά.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας, καθώς και η δραστηριότητα του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά για την ενίσχυση της «αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας» στην περιοχή. Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των δράσεων, μέσω μιας διαδικασίας γευσιγνωσίας και πρότασης πιάτων με βάση τα προϊόντα αυτά.

Την Παρασκευή 12 Μάϊου 2023 θα προηγηθεί εκπαιδευτικό εργαστήριο με τη συμμετοχή των 20 ομάδων παραγωγών της δράσης «Αγροανέλιξη Βόρεια Εύβοια», καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης στα Λουτρά Αιδηψού, 17.00-21.00. Το εργαστήριο θα προετοιμάσει τους παραγωγούς και το κοινό για να μπορέσουν να υποστηρίξουν τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις δικτύωσης. Τέλος, με στόχο την ανάδειξη της αξίας των τοπικών προϊόντων και την προβολή του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που φέρουν για τον τουρισμό και την εστίαση, οι 20 ομάδες παραγωγών του «Αγροανέλιξη Βόρεια Εύβοια» θα παρουσιάσουν τα προϊόντα που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της δράσης.

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).

Πιο αναλυτικά, οι δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» περιλαμβάνουν:

1. Τοοlkit Workshops:

Ανοικτές στο κοινό δράσεις με τη μορφή διαδραστικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια έχουν ποικίλη θεματολογία και εστιάζουν στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή άντλησης γνώσεων, διάδρασης, επίλυσης πρακτικών ζητημάτων, έμπνευσης και δικτύωσης.

2. Agroanelixi:

Σύνολο δράσεων κατάρτισης και επιχειρηματικής υποστήριξης για επιχειρηματίες, συνεταιρισμούς και εν δυνάμει επιχειρηματίες. Η συμμετοχή πραγματοποιείται κατόπιν αιτήσεων ενδιαφερομένων και αξιολόγησης των αιτήσεων.  Οι δράσεις αυτές αποτελούνται από τρία αναπόσπαστα μέρη:

  • Σεμινάρια με μεγαλύτερη εστίαση σε επιμέρους τομείς

(ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων, marketing, πωλήσεις, εξαγωγές κ.α).

  • Εξειδικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).
  • Επιδότηση ανά ωφελούμενο. Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται έως και τα 5.000€ ανά ωφελούμενο, συνδέεται με την συμμετοχή και απόδοσή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ανοικτή και δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στους αριθμούς: 6974087194, 6974087244.

h-nea-georgia-nea-genia-paroysiazei-ta-apotelesmata-ton-draseon-ekpaideyshs-kai-epixeirhmatikhs-epitaxynshs-ston-klado-ths-agrodiatrofhs-sth-boreia-eyboia