Trophy Meet-ups

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά θα υλοποιήσει μια σειρά από Trophy Meet-ups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Το 2024 δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη διασύνδεση των πανεπιστημιακών κοινοτήτων με την αγορά και τις εταιρίες του κλάδου της αγροδιατροφής. Αυτός είναι και ο λόγος που το εγχείρημα θα υλοποιείται εντός των πανεπιστημίων, κρατώντας τη δομή των προηγούμενων Meet-ups, με panel συζητήσεων και εργαστήρια δημιουργίας ομάδων και παραγωγής ιδεών. Σε κάθε Trophy Meet-up θα προκύψει μία νικήτρια ομάδα και οι συνολικά οχτώ νικήτριες ομάδες με τις ιδέες τους θα διαγωνισθούν με ανοιχτή ψηφοφορία, για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα του 2024.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

6o Trophy Meet-Up

Την Πέμπτη, 30 Μάϊου πραγματοποιήθηκε το 6ο Trophy Meet-up για το 2024, στις 17.00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - Νέα Πανεπιστημιούπολη ΖΕΠ, Κοζάνη. Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2024, είχε στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο. Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για τρίτη χρονιά, στοχεύουν στην ανάπτυξη διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα. 

Tα Trophy Meet-ups αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.  Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 6ου Trophy Meet-up, παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, από καθηγητές του τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και από εκπροσώπους επιχειρήσεων, που μίλησαν για τις σύγχρονες προκλήσεις στην παραγωγή τροφίμων. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές που συζητήθηκαν και παρουσίασαν τις ιδέες και τα project τους, ενώ είχαν ευκαιρίες δικτύωσης. Μετά από ψηφοφορία, προέκυψε η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα διαγωνισθεί με τις υπόλοιπες ομάδες που θα προκύψουν από τα Trophy Meet-ups για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας για το 2024.

To 6ο Trophy Meet-up πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την υποστήριξη των efood, envOlve, ΚΕΜΕΛ & Μπύρα Νήσος. Συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πρόγραμμα

Τοποθεσία: Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - Νέα Πανεπιστημιούπολη ΖΕΠ, Κοζάνη

Ημερομηνία: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ώρα: 17.00-21.00

Κεντρική Θεματική: Σύγχρονες προκλήσεις στην παραγωγή τροφίμων

17:00-17:05 Χαιρετισμοί 

17:05-17:15  Παρουσίαση TrophyΤροφή 2024 & Προγράμματος Ημέρας

Παρουσίαση (17:15-17:25): «Τρόφιμα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες καταναλωτών» Ελένη Κασαπίδου, Αν. Καθηγήτρια Π.Δ.Μ.

1o Πάνελ Συζήτησης (17:25-17:55)

Συμμετέχοντες: Συντονίστρια, Ελένη Κασαπίδου, Αν. Καθηγήτρια Π.Δ.Μ.

Τρύφων Φωτιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος Άροσις

Παρασκευή Μητλιάγκα, Καθηγήτρια Π.Δ.Μ.

Γεώργιος Τσιχουρίδης, Φάρμα Τσιχουρίδη

Fireside Chat (17:55-18:10): «Σύνδεση ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς»

Συμμετέχοντες: Ελισάβετ Αμανατίδου, Καθηγήτρια Π.Δ.Μ.

Στέργιος Τζιμίκας, CEO Dioscurides

Παρουσίαση (18:10-18:20): «Η πρόκληση της ενέργειας στον κλάδο της Αγροδιατροφής»

Αγγελική Φούτρη, Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLUBE)

2o Πάνελ Συζήτησης (18:20-18:50)  

Συμμετέχοντες: Συντονιστές: Φωκίων Παπαθανασίου, Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονικών

Επιστημών Π.Δ.Μ. - Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, Καθηγητής Π.Δ.Μ

Ιωάννης Μπακούρος, Καθηγητής Π.Δ.Μ.

Δημήτρης Συλίκας, εκπρόσωπος ΑΦΟΙ Μπισιρίτσα

Σωκράτης Δημητρίου, Cluster Τυροκόμων

Διάλειμμα: 18:50-19:10

Εργαστήριο Παραγωγής Ιδεών: 19:10-19:50

Παρουσιάσεις Ιδεών & Κλείσιμο 19:50-21:00

Ιδρυτικός Δωρητής

 

Χορηγοί

Συνδιοργάνωση

Με την Υποστήριξη