ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Αειφόρος Καλλιέργεια των Ψυχανθών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων καθηγητών του Πανεπιστημίου, επικεφαλής των οποίων είναι η κα. Παπαστυλιανού, με μεγάλη εμπειρία χρόνων στην εκπαίδευση επαγγελματιών αγροτών. Το πρόγραμμα κατάρτισης «Αειφόρος καλλιέργεια των ψυχανθών», παρέχει εκπαίδευση σχετικά με την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία των συγκεκριμένων φυτικών ειδών, σε 40 νέους ετησίως.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 100 ώρες, εκ των οποίων οι 50 ώρες είναι θεωρία και οι 50 ώρες είναι πρακτική άσκηση στον αγρό.

Στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Σκοπός Προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους αγρότες να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τομέα της αειφόρου καλλιέργειας των ψυχανθών, συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα της υπαίθρου. Ταυτόχρονα, στόχο έχει να υποστηρίξει την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών ψυχανθών τόσο στην εγχώρια αγορά αλλά και διεθνώς.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Νέοι αγρότες, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι στον τομέα με λίγη ή καθόλου εμπειρία στην καλλιέργεια των ψυχανθών, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν πρακτική και θεωρητική γνώση προκειμένου να ειδικευθούν στη συγκεκριμένη καλλιέργεια.  
  • Νέοι αγρότες οι οποίοι χρειάζονται επαγγελματική και εξειδικευμένη εκπαίδευση.
  • Πεπειραμένοι αγρότες που χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τις νέες πρακτικές καλλιέργειας και οι οποίοι μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο καθοδήγησης θα μπορέσουν να διερευνήσουν θέματα που εκτείνονται από την σπορά ως την συγκομιδή.

Πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ενδεικτικά:

  • Μεταφύτευση και πολλαπλασιασμό φυτών.
  • Οργανικές καλλιέργειες.
  • Συγκομιδή.
  • Θέματα marketing, πιστοποίησης και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Περιοχή δράσης εκπαιδευτικού κύκλου 2018-19

Δομοκός

Διάρκεια δράσης

5 μήνες
Η παρουσία είναι υποχρεωτική
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 2 ή 3 ημέρες κάθε 10ήμερο (κατά προσέγγιση).

Περισσότερες πληροφορίες

Άρτεμις Ρήγου
Γραφείο Διαχείρισης Φυσικού έργου (PMO) Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά οδός 75, Αθήνα, 11855, τηλ. 210-5294963, 210-5294964

aeiforos-kalliergeia-ton-psyxanthon