Νέα
12.04.2019
Εκδηλώσεις
Ενημερωτική εκδήλωση για τις ασθένειες της ελιάς

 

Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά: Ασθένειες της ελιάς

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» την Τετάρτη 17 Απριλίου, διοργανώνει στην Κωπαΐδα ενημερωτική ομιλία με κεντρικό θέμα: «Το γλοιοσπόριο της ελιάς: ασθένεια με καταστροφικές επιπτώσεις στην ποσότητα της παραγωγής και στην ποιότητα του ελαιολάδου»

Το Α’ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Εκπαιδευτικό Κέντρο – Πειραματικός Αγρός της Κωπαΐδας (16.30 – 18.30) και αφορά τεχνική ενημέρωση σε  επαγγελματικούς φορείς.

Ελαιοπαραγωγοί και δράσεις στην αγροδιατροφή

 Το Β’ μέρος της εκδήλωσης είναι ανοιχτό σε ελαιοπαραγωγούς και στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου (19.00 – 21.00).

 Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο κ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς, Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Γ.Π.Α., και ο κ. Διονύσης Περδίκης, Αναπλ. Καθηγητής Εντομολογίας Γ.Π.Α. οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο γλοιοσπόριο και το δάκο, τα οποία έχουν επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια στην ελληνική ελαιοκομία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» καθώς και για την πρωτοβουλία «Η παράδοση που δεν πρέπει να χαθεί» η οποία αφορά την ολιστική διαχείριση της ελιάς.

"Πειραματικός Αγρός" : Ιδέες στον αγροδιατροφικό τομέα

O «Πειραματικός Αγρός» βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Κωπαΐδα (Βοιωτία), πλησίον της πόλης της Αλιάρτου. Συνολικά, 150 νέοι που προέρχονται από αστικά και περιαστικά περιβάλλοντα θα εκπαιδευτούν από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» σε τομείς κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

enhmerotikh-ekdhlosh-gia-tis-astheneies-ths-elias