Νέα
28.05.2019
Εκδηλώσεις
Ενημερωτική εκδήλωση στα Τρίκαλα, με θέμα "Πρωτογενής τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!"

 

Εκδήλωση για τον πρωτογενή τομέα: Καινοτομία στην αγροδιατροφή

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πρωτογενής τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!», διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»  σε συνεργασία με τον Κόμβο καινοτομίας & επιχειρηματικότητας GiSeMihub, την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 4 το απόγευμα, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας (Βαλκάνου 6, GiSeMihub).

 

Αγροδιατροφικά προϊόντα: εξαγωγές και συμμετοχή σε εκθέσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα στάδια ανάπτυξης ενός προϊόντος, από την αρχική σύλληψη της ιδέας μέχρι την παρουσίαση του στο ράφι των καταστημάτων. Θα αναλυθούν επίσης τα πιο συχνά λάθη κατά την προσπάθεια εξαγωγών αλλά και η σωστή οργάνωση για τη συμμετοχή σε εκθέσεις. Επίσης θα παρουσιαστεί ως καλή πρακτική, η τυποποίηση προϊόντων μανιταριών και τρούφας, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών.

Βασικοί ομιλητές θα είναι η  κ. Γιάννα Μπαλαφούτη, δημιουργός προϊόντων και καθηγήτρια γαστρονομίας, ο κ. Γιάννης Καρβέλας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διευθυντής Paratus Europe Ltd και η κ. Ελευθερία Παπακώστα, Υπεύθυνη Λειτουργίας του Μουσείου Μανιταριών.

 

"Toolkit events": Ιδέες για καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα και στον εναλλακτικό τουρισμό

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς των μηνιαίων εκδηλώσεων (Toolkitevents) που διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και οι οποίες απευθύνονται σε νέους αγρότες και επιχειρηματίες του χώρου της αγροδιατροφής και του εναλλακτικού τουρισμού.

 

Επιχειρηματικότητα στον τομέα της αγροδιατροφής

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να παρουσιάσουν μια ποικιλία θεματικών που θα λειτουργήσει  ως «εργαλειοθήκη» για τη νέα γενιά επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της δραστηριότητάς τους.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε μήνα σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να φτάσουν όπου υπάρχει συγκεντρωμένος αγροτικός πληθυσμός και μεγαλύτερη ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη.

 

enhmerotikh-ekdhlosh-sta-trikala-me-thema-protogenhs-tomeas-metapoihsh-apo-thn-idea-sto-rafi