Νέα
03.09.2019
Εκδηλώσεις
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την αγροδιατροφή στην 84η Δ.Ε.Θ.

 

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την αγροδιατροφή

Στο πλαίσιο της 84ης Δ.Ε.Θ., το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» αναδεικνύει τον αναπτυξιακό του ρόλο στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας, με τη διοργάνωση μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις αυτές, αφορούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και απευθύνονται σε όσους εργάζονται, επιχειρούν ή έχουν θεσμικό ρόλο στον κλάδο της αγροδιατροφής στη χώρα μας. 

 

Το πρόγραμμα ομιλιών

Στο πλαίσιο του Global Agripreneurs Summit που διοργανώνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα συμμετέχει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 6 (κεντρική σκηνή), με δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις πάνελ οι οποίες αφορούν το ρόλο της αγροδιατροφής στην περιφερειακή ανάπτυξη.

 Το πρώτο πάνελ (15.45 – 16.25 μ.μ.) εστιάζει στο διεθνή χώρο και έχει τίτλο «Σύγχρονες διεθνείς πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης με άξονα την αγροδιατροφή» (θα διεξαχθεί στα αγγλικά). Το δεύτερο πάνελ (16.25 – 17.05 μ.μ.)  αφορά τον ελληνικό χώρο και θα εστιάσει στις «Συνέργειες αγροδιατροφής, πολιτισμού και τουρισμού με γνώμονα την αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου (16.00 – 18.00μ.μ. περίπτερο 12, stage 2), το πρόγραμμα  συνδιοργανώνει με τη δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης - Βεκρής, ένα εργαστήριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Νεοφυείς Επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο» το οποίο θα προσφέρει πρακτικές γνώσεις και διαδραστική συζήτηση βοηθώντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου να ανταποκριθούν στο σχετικό νομικό πλαίσιο. Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ιnnovation Hub που διοργανώνονται από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Found.ation.

Τέλος, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου (18.00 – 20.00μμ, αίθουσα Ολυμπιάς, Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο) στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο  «Τalks & Events» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με την Endeavor, το πρόγραμμα οργανώνει εκδήλωση για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή. Στην εκδήλωση με τίτλο «The Agrifood Revolution», θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών και οργανισμών (Agrino, Χριστοδούλου, Centaur, Venus Growers, Redestos, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

 

 Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές:

 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

Πάνελ 1: «Σύγχρονες διεθνείς πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης με άξονα την αγροδιατροφή».

Ομιλητές:

Jessica Fealy, Ιδιοκτήτρια της Blue Sky Produce

Carl Pray – Καθηγητής Πανεπιστημίου Rutgers, Διευθυντής στο τμήμα οικονομικών της αγροδιατροφής (Department of Agricultural, Food and Resource Economics)

Πρόδρομος Καλαϊτζής, Policy advisor, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)

Γιώργος Κυριακαράκος, Senior Energy Consultant, Εκπρόσωπος της ομάδας Smart Meter Anywhere (1ο βραβείο κατηγορία Agritech, στο Διαγωνισμό καινοτομίας Trophy – Τροφή Challenge”

Άνθεια Κώτση – Επιμελήτρια τέχνης και διοργανώτρια του φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου Lemnos Philema

Συντονίστρια: Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Για εγγραφή πατήστε εδώ.

 

Πάνελ 2: «Συνέργειες αγροδιατροφής, πολιτισμού και τουρισμού με γνώμονα την αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα». 

Ανάργυρος Βερδήλος, Εκπρόσωπος "Vamvakou Revival"

Βίκυ Κρυσταλλίδου - Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, Project Leader, «Αιγοπροβατοτροφία: Αναδεικνύοντας τα Ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα»

Γιάννα Μπαλαφούτη – Καθηγήτρια Γαστρονομίας

Σταύρος Μπένος - Πρόεδρος του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ"

Σέρκο Χαρουτουνιάν - Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής, του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, της Σχολής Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος

Για εγγραφή πατήστε εδώ.

 

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Εργαστήριο: «Πνευματική Ιδιοκτησία και Νεοφυείς Επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο».

Oμιλητές:

Ξενοφών Παπαρρηγόπουλος, Partner of the Law Firm POTAMITIS VEKRIS

Ειρήνη Ζαγλανίκα, Lawyer-Associate of the Law Firm POTAMITIS VEKRIS

Για εγγραφή πατήστε εδώ.

 

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

«The Agrifood Revolution».

Συντονιστής: Κώστας Τσαούσης, Δημοσιογράφος
 
Ομιλητές:

Nίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος REDESTOS-Efthymiadis Agrotechnology Group

Στέλιος Θεοδουλίδης, Γενικός Διευθυντής της Venus Growers

Κατερίνα Κανδυλιάρη, Εκπρόσωπος της ομάδας Prosper (1ο βραβείο κατηγορία Foodtech, στον Διαγωνισμό καινοτομίας Trophy – Τροφή Challenge”

Aθανασία Κυρίτση, Διευθύντρια Ποιότητας, Agrino S.A.

Σωτήρης Μπαντάς, Πρόεδρος και CEO, Centaur Analytics

Γεώργιος Παπαδάκης, Καθηγητής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νίκος Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CHB (Αφοί Ν. Χριστοδούλου Α.Ε. & ΒΙΤΟΜ Α.Ε.)

Για εγγραφή πατήστε εδώ.

Από τις 7  μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες του περιπτέρου 6 της Δ.Ε.Θ, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το έργο του προγράμματος και των συνεργατών του αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις που στόχο έχουν  και να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους.

 

enhmerotikes-ekdhloseis-gia-thn-agrodiatrofh-sthn-84h-d-e-th