Νέα
30.03.2020
Εκδηλώσεις
Toolkit workshops - we go virtual!


Toolkit events: Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας online

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας, αλλάζουν και αυτές μορφή και γίνονται διαδικτυακές!

Εγκαινιάζουμε τα διαδικτυακά Toolkit workshops, με μια σειρά από on line συναντήσεις, όπου θα εξερευνούμε επιχειρηματικά εργαλεία χρήσιμα για τους ανθρώπους που εργάζονται και επιχειρούν στην αγροδιατροφή.


Toolkit Events: Αναλυτικό πρόγραμμα online συναντήσεων

3/04/2020, “Πιστοποίηση & Branding αγροδιατροφικών προϊόντων”, Δρ. Παναγιώτης Μαδέσης, γεωπόνος και κύριος ερευνητής στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ

9/04/2020, "Παραδοσιακές και σύγχρονες τάσεις στη διατροφή: ένα εργαλείο μάρκετινγκ”, Νανά Ζυγούρα, Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing

13/04/2020, “Ψηφιακός μετασχηματισμός στην αγροδιατροφή”, Δημήτρης Δημητριάδης, Chief Innovation Officer, Futurecats 

24/04/2020, "Storytelling: Ένα εργαλείο στην προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων", Αγγελική Κοσμοπούλου, σύμβουλος επικοινωνίας, Εκτελεστική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη 

 
Ξεκινάμε την Παρασκευή 3 Απριλίου με το workshop "Πιστοποίηση & Branding αγροδιατροφικών προϊόντων" το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Δρ. Παναγιώτη Μαδέση,  γεωπόνο και κύριο ερευνητή στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ.
 

Έλεγχος αυθεντικότητας αγροδιατροφικών προϊόντων

Τα αγροδιατροφικά προϊόντα που προορίζονται για κατανάλωση είτε ως ακατέργαστες είτε ως μεταποιημένες τροφές αποτελούν τη βάση της ανθρώπινης διατροφής. Ο έλεγχος αυθεντικότητας και η ανίχνευση νοθείας των τροφίμων και αγροτικών προϊόντων  είναι απαραίτητα  στοιχεία για την εκτίμηση της αξίας τους, και την αποτροπή αθέμιτου ανταγωνισμού κυρίως για την προστασία του καταναλωτή.
 
Παράλληλα, οι διάφορες περιπτώσεις δόλιων πρακτικών όπως η νοθεία, η λανθασμένη επισήμανση των τροφίμων έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών όσο και στο δίκαιο εμπόριο. Επομένως, η διασφάλιση της αυθεντικότητας και της  ανιχνευσιμότητας των ανεπεξέργαστων υλικών που χρησιμοποιούνται στην μεταποίηση των τροφίμων είναι υψίστης σημασίας, αποτρέποντας όχι μόνο απόπειρες νοθείας που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών καθώς μπορεί να προκαλέσουν τοξικότητα και αλλεργικά επεισόδια αλλά και απόπειρες οικονομικής απάτη.
 
Στο workshop  θα μάθουμε τους τρόπους πιστοποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων και τις απαιτούμενες διαδικασίες. Επίσης θα δούμε το πώς η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των  αγροδιατροφικών επιχειρήσεων  μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ταυτοποίησης της αυθεντικότητας των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Η διαδικασία αυτή βοηθάει με τη σειρά της το branding των προιόντων και την καλύτερη προώθησή τους, τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς αγορές.
 
Θα συζητηθούν επίσης οι διαδικασίες, γενετικής ταυτότητας, ισοτοπικού αποτυπώματος και μικροβιακού προφίλ/χημικής ανάλυσης, που καθιστούν δυνατή την ταυτοποίηση αυθεντικότητας σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, τα μέσα παραγωγής και την βοτανική & γεωγραφική προέλευσή τους. 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Περιορισμένες θέσεις! 

Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν) και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες. 

toolkit-workshops-we-go-virtual