Νέα
22.05.2020
Εκδηλώσεις
Toolkit workshop: “Η Κοστολόγηση: Από τη θεωρία στην πράξη”

 

Workshop για την κοστολόγηση προϊόντων & υπηρεσιών

Την Πέμπτη 28/05/2020 (17.00 - 19.00 μ.μ.), τα μέλη του ΚΕΜΕΛ, κ. Χαράλαμπος Λιάπης, π. Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ATTIKO METRO Α.Ε., CRETA FARMS, FOLLI FOLLIE & Κωνσταντίνος Λαμνάτος, π. Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Διευθυντής Έργου στην Ελληνική Βιομηχανία Αλουμίνας ΑΕ, Γενικός Διευθυντής στα Ελληνικά Διϋλιστήρια Ασπροπύργου ΑΕ, θα παρουσιάσουν το workshop "Η Κοστολόγηση: Από τη θεωρία στην πράξη". 

Η σωστή κοστολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών

Η παραγωγή προϊόντων καθώς και η παροχή υπηρεσιών εξυπακούεται ότι συνοδεύονται από δαπάνες τις οποίες θα πρέπει να καλύψει ο επιχειρηματίας μέσα από την τιμή πώλησης. Η τιμή θα εμπεριέχει φυσικά και κάποιο περιθώριο κέρδους, ώστε να μπορεί ο επιχειρηματίας να αμείβεται κατάλληλα. Η σωστή κοστολόγηση των προϊόντων / υπηρεσιών μιας επιχείρησης είναι βασικό εργαλείο για την λήψη των ορθών επιχειρηματικών αποφάσεων. Είναι επίσης απαραίτητη στην χάραξη τιμολογιακής πολιτικής και την βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης.

To online workshop θα προσφέρει μέσα από απλά παραδείγματα τις βασικές γνώσεις κοστολόγησης σε ενδιαφερόμενους που δεν διαθέτουν οικονομικό υπόβαθρο.

 

Θεματικές του workshop

  • Θα παρουσιασθούν τα στοιχεία που διαμορφώνουν το κόστος ενός προϊόντος.
  • Θα δοθούν τα εργαλεία και η μεθοδολογία συγκέντρωσης και αξιοποίησης αυτών των στοιχείων ώστε να προσδιορισθεί το κόστος.
  • Θα επισημανθούν τα λάθη που γίνονται συνήθως και ο τρόπος αποφυγής τους.

Τέλος θα παρουσιασθούν παραδείγματα κοστολόγησης για :

  • μια γεωργική εκμετάλλευση
  • μια κτηνοτροφική μονάδα
  • μια μεταποιητική μονάδα

ΑΙΤΗΣΗ

Περιορισμένες θέσεις!

Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν) και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Workshops» που διοργανώνει το πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά". Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζουν κάθε φορά ένα επιχειρηματικό εργαλείο, χρήσιμο για όσους εργάζονται ή επιχειρούν στον αγροδιατροφικό κλάδο. 

 

 

toolkit-workshop-h-kostologhsh-apo-thn-theoria-sthn-praksh