Νέα
28.05.2020
Εκδηλώσεις
Toolkit workshop: “Τυποποίηση-Συσκευασία-Clusters για αγροδιατροφικές επιχειρήσεις”


Workshop για την τυποποίηση, τη συσκευασία και τη συμμετοχή σε clusters

Την Τρίτη 2/06/2020 (17.00 - 19.00 μ.μ.), ο κ. Γεώργιος Βλάχος, π. Διευθύνων Σύμβουλος HELLAMAT ABEME- Lafarge Group, π. Γενικό Διευθυντής Ομίλου Εταιριών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ- Lafarge Group και μέλος του ΚΕΜΕΛ θα παρουσιάσει το workshop "Τυποποίηση-Συσκευασία-Clusters για αγροδιατροφικές επιχειρήσεις"

 

Ποια είναι τα οφέλη της τυποποίησης και συσκευασίας των αγροδιατροφικών προϊόντων καθώς και της συμμετοχής σε clusters; 

Η τυποποίηση  και η συσκευασία των αγροδιατροφικών προϊόντων αφορά όλους τους εμπλεκομένους στην αλυσίδα τροφίμων και φτάνει μέχρι τον τελικό καταναλωτή προσφέροντας αναγνωρισιμότητα στο προϊόν και ασφάλεια στον αγοραστή. Οι αγροδιατροφικές επιχειρήσεις, τυποποιώντας ένα προϊόν διασφαλίζουν την ασφαλή αποθήκευση αλλά και την ποιότητα του.

Η Ελληνική γεωργική παραγωγή έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στον τομέα της τυποποίησης (και πιστοποίησης), όπως και στον τομέα της συσκευασίας.

Το κόστος για τον κάθε παραγωγό μπορεί να είναι απαγορευτικό, είναι όμως απόλυτα εφικτό για ένα Cluster (Δέσμη Παραγωγών), το οποίο επιτρέπει η σημερινή νομοθεσία.

To online workshop εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους οι παραγωγοί αγροδιατροφικών προϊόντων μπορούν μέσα από τα Clusters, να επιτύχουν καλύτερη τυποποίηση και συσκευασία για τα προϊόντα τους.

 

Θεματικές του workshop

Σε αυτό το workshop, θα μάθουμε για τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε clusters και σχετίζονται με την τυποποίηση και τη συσκευασία.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την συμμετοχή σε ένα cluster, οι παραγωγοί μπορούν να επιτύχουν πολλαπλά οφέλη:

  • μείωση κόστους
  • διάχυση και αξιοποίηση τεχνογνωσίας/καινοτομίας
  • θωράκιση πωλήσεων, νέες αγορές
  • βελτίωση “αναγνωρισιμότητας”, ισχυροποίηση “ονομασίας προέλευσης”
  • η γεωργική παραγωγή ως “Πολιτιστική Κληρονομιά” (Διεθνή Προγράμματα)

 

Επίσης οι συμμετέχοντες θα μάθουν μέσα από παραδείγματα και καλές πρακτικές το πώς να προσαρμοστούν και να βελτιώσουν τα προϊόντα τους σύμφωνα με τις  σύγχρονες απαιτήσεις, αξιοποιώντας την δυναμική των clusters και των συνεργασιών.

ΑΙΤΗΣΗ

 

Περιορισμένες θέσεις!

Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν) και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Workshops» που διοργανώνει το πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά". Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζουν κάθε φορά ένα επιχειρηματικό εργαλείο, χρήσιμο για όσους εργάζονται ή επιχειρούν στον αγροδιατροφικό κλάδο. 

 

 

 

 

 

toolkit-workshop-typopoihsh-syskeyasia-clusters-gia-agrodiatrofikes-epixeirhseis