Νέα
15.06.2020
Εκδηλώσεις
Toolkit workshop: “Επιχειρηματικό Σχέδιο για αγροδιατροφικές επιχειρήσεις”

 

Workshop για την χρησιμότητα του επιχειρηματικού σχεδίου στις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο αποτελεί μία συνήθη πρακτική που βοηθά τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης να καταγράψει τις επιχειρηματικές ιδέες του, και να επικεντρώσει την προσοχή του στην εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση των ιδεών αυτών.

Κάθε επιχείρηση, κάθε είδους, μορφής και μεγέθους, είτε πρόκειται για μία μικρή γεωργική μονάδα, είτε για μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, έχει την υποχρέωση να καταστρώνει και να εφαρμόζει ένα Επιχειρηματικό Σχέδιο.

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο είναι μεν πολυδιάστατο αλλά και σχετικά απλό στην εκπόνησή του. Χρειάζεται κάποιο χρόνο για να δημιουργηθεί στο ξεκίνημα, αλλά βοηθά να αποφεύγονται δαπανηρά, και ίσως ολέθρια, λάθη αργότερα. 

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο είναι το έγγραφο όπου διατυπώνεται καθαρά και συστηματικά, πώς μία επιχειρηματική ιδέα με τις ευκαιρίες που έχει στην αγορά, με τη δυνατότητα εκμετάλλευσής της και τις στρατηγικές ανάπτυξης & επίτευξης των στόχων, με τις οικονομικές εκροές & εισροές και με τη διοικητική διαχείριση θα μετεξελιχθεί γρήγορα σε εταιρεία.

Θεματικές του workshop

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες του επιχειρηματικού σχεδίου, όπως (ενδεικτικά):

  • Τι είναι το Επιχειρηματικό Σχέδιο
  • Πώς συντάσσεται ένα Επιχειρηματικό Σχέδιο
  • Βασικές έννοιες και εργαλεία που συσχετίζονται με το Επιχειρηματικό Σχέδιο

Παράλληλα, θα μπορούν να ενημερωθούν για το σχετικό υποστηρικτικό υλικό που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΚΕΜΕΛ και να θέσουν τα ερωτήματά τους στον εισηγητή.

ΑΙΤΗΣΗ

Περιορισμένες θέσεις!

Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν) και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Workshops» που διοργανώνει το πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά". Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζουν κάθε φορά ένα επιχειρηματικό εργαλείο, χρήσιμο για όσους εργάζονται ή επιχειρούν στον αγροδιατροφικό κλάδο. 

 

 

 

 

toolkit-workshop-epixeirhmatiko-sxedio-gia-agrodiatrofikes-epixeirhseis