Νέα
06.12.2021
Εκδηλώσεις
Eνημερωτική Eκδήλωση στην Κομοτηνή για την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης: «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα»

Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κομοτηνή την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου με αφορμή την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο κτίριο της Παλαιάς Νομαρχίας στην Κομοτηνή από τις 10.00πμ έως τις 13.30 μμ. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διεξάγεται στο πλαίσιο του τέταρτου κύκλου δράσεων κατάρτισης του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για τον τομέα της αγροδιατροφής. Το πρόγραμμα τελεί υπό τον συντονισμό του Εργαστηρίου Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), τη Βιομηχανία Ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ Α.Ε. και την εταιρεία Ευρωφάρμ Α.Ε.. Επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων και εκπαιδευτών είναι ο επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κ. Η. Γιάννενας.  

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων». Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα την στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο. 

Τα τελευταία 3 χρόνια, η «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υποστήριξε και ενίσχυσε περισσότερους από 3.500 νέους – αγρότες, παραγωγούς, απόφοιτους και επαγγελματίες, περισσότερες από 100 μικρές, οικογενειακές και νεοφυείς επιχειρήσεις και οικοτεχνίες και περισσότερους από 300 εκπαιδευτές, μέντορες και συμβούλους. 

Πρόγραμμα Ημερίδας

10:00 - 11:00: Προσέλευση


11:00-11:40: Καλωσόρισμα και Χαιρετισμοί

-Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Χ. Μέτιου

-Χαιρετισμός Πρύτανη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή, κ. Ν. Παπαιωάννου

-Χαιρετισμός Διευθύνουσας Συμβούλου Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, κ. Ε. Λαζαρίδου

-Χαιρετισμός Προέδρου Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Α. Γραβάνη

 

11.40-13.00: Κεντρικές Ομιλίες

-11.40-12.10: «Η σημερινή κατάσταση και το μέλλον της προβατοτροφίας στην Ελλάδα», κ. Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

-12.10-12.20: «Η σημασία των συστημάτων μεταφοράς τεχνογνωσίας και καινοτομίας για την αγροτική οικονομία», κ. Δ. Βολουδάκης, «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

 

12:20-13.00: Παρουσίαση Προγράμματος Κατάρτισης & Συζήτηση

-12.20-12.40: Παρουσίαση του Προγράμματος Κατάρτισης κ. Ηλίας Γιάννενας, Επίκουρος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

-12.40-13.30: Συζήτηση & Ερωτήσεις

 

Mπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την ενημερωτική εκδήλωση εδώ.

enhmerotikh-ekdhlosh-sthn-komothnh-gia-thn-enarksh-toy-programmatos-katartishs-aigoprobata-olistikh-proseggish-ths-ektrofhs-me-meiomeno-periballontiko-apotypoma