Νέα
27.09.2022
Εκδηλώσεις
«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για τον αγροδιατροφικό τομέα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της LAMIAEXPO 2022

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του αγροδιατροφικού τομέα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της LAMIAEXPO, με τη συμμετοχή του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής κ. Κ. Αποστολόπουλο, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» συμμετείχε στη Δ΄ Ενότητα της ημερίδας με θέμα: «Αγροτικά Προϊόντα: Προώθηση – Εξαγωγές – Χρηματοδότηση». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έμφαση δόθηκε στις εξαγωγικές δυνατότητες του αγροδιατροφικού τομέα και στη δημιουργία μιας δυναμικής εικόνας των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας στο εξωτερικό, διαφοροποιημένη και στοχευμένη στα ιδιαίτερά τους γνωρίσματα, όπως η εξαιρετική ποιότητα.

Την εκδήλωση και τους προσκεκλημένους χαιρέτισαν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου και η κα. ‘Εφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, μέσω του Προέδρου του, κ. Αθανασίου Κυρίτση, ανέλαβε το συντονισμό της συζήτησης.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κ. Ιωάννης Ρέτσας, Διευθυντής του οργανισμού Enterprise Greece, ο οποίος παρουσίασε τα εργαλεία που προσφέρονται για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν εξαγωγική δραστηριότητα, ο κ. Δημήτρης Βολουδάκης, Διευθυντής Προγραμμάτων Κατάρτισης του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», ο οποίος μίλησε για τις δράσεις του οργανισμού, καθώς και για το πιστοποιημένο πρόγραμμα κατάρτισης για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντωνAGRIFOOD EXPORTS 360°, ο κ. Χρήστος Καραδήμος,  Διευθυντής του Συνεταιρισμού  Στυλίδας, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και στις δράσεις του συνεταιρισμού ως προς τις εξαγωγές, ο κ. Δημήτρης Μίχος, Επικεφαλής Επιθεωρητής ISO της εταιρείας Letrina SA, ο οποίος  εστίασε στις πιστοποιήσεις των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα και ο κ. Νίκος Ζαβάκος, Διευθυντής Εξαγωγών της Nutria Α.Ε, ο οποίος μίλησε για την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις τοπικών επιχειρηματιών και συμμετεχόντων στο πρόγραμμα AGRIFOOD EXPORTS 360°, με υποτροφία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, οι οποίοι μετέφεραν στο κοινό τις εμπειρίες που απέκτησαν από την παρακολούθησή του.

Το AGRIFOOD EXPORTS 360°, το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα, για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων υλοποιείται για τρίτη χρονιά από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών αλλά και σε παραγωγούς που επιθυμούν να αναπτυχθούν περαιτέρω εισάγοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε αγορές εκτός συνόρων.

Αργυροί χορηγοί και χορηγοί υποτροφιών του AGRIFOOD EXPORTS 360° είναι οι εταιρίες BASF και ΛΕΤΡΙΝΑ και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Enterprise Greece, του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

nea-georgia-nea-genia-oloklhrothhke-me-epityxia-h-hmerida-gia-ton-agrodiatrofiko-tomea-sto-plaisio-ton-parallhlon-ekdhloseon-ths-lamiaexpo-2022