Νέα
09.05.2019
Νέα
Καμπάνια ενημέρωσης για τη σωστή χρήση του πλαστικού στη γεωργία

 

Χρήση και ανακύκλωση πλαστικού στη γεωργία: Καμπάνια ενημέρωσης

Ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώθηκε από το  Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, η συνεργασία του προγράμματος ‘’Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά’’ με το Ίδρυμα καθώς και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ) για τη δημιουργία καμπάνιας ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των Ελλήνων αγροτών σχετικά με τη χρήση, επανάχρηση αλλά και ανακύκλωση του πλαστικού στη γεωργία.

 

Στοιχεία για το πλαστικό στη γεωργία

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκε η σημασία της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου εν όψει τόσο των ανησυχητικών στοιχείων για το περιβάλλον και το κλίμα όσο και των δεδομένων που φέρνει η νέα ΚΑΠ.

Η ρύπανση που προκαλείται από τα πλαστικά γεωργικής χρήσης είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια τόνους πλαστικό χρησιμοποιούνται στο τομέα της γεωργίας ετησίως και από αυτά ανακυκλώνεται μόλις το 23%. Στην Ελλάδα μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι 800 τόνοι πλαστικών συσκευασιών αγροχημικών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν ανακυκλώνεται.

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θα ξεκινήσει στη Θεσσαλία και τη Βόρειο Ελλάδα το φθινόπωρο του 2019.

kampania-enhmeroshs-gia-th-sosth-xrhsh-toy-plastikoy-sth-georgia