Νέα
08.12.2019
Νέα
Η Δρ. Serpil Guran πραγματοποιεί σειρά διαλέξεων στην Ελλάδα

 

Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά: Υποδοχή της Διευθύντριας του "Κέντρου Καινοτομίας Καθαρής Ενέργειας"

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», με χαρά υποδέχεται την Δρ. Serpil Guran, Διευθύντρια του «Κέντρου Καινοτομίας Καθαρής Ενέργειας» του Rutgers EcoComplex, στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της κεντρικής ομιλίας της στη Συνάντηση Εργασίας «Πλαστικά στη Γεωργία», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, η Serpil Guran θα πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων σε Αθήνα, Λάρισα αλλά και Θεσσαλονίκη.

 

Ποια είναι η Δρ Serpil Guran

Η Δρ. Serpil Guran είναι Διευθύντρια του «Κέντρου Καινοτομίας Καθαρής Ενέργειας» του EcoComplex του Πανεπιστημίου Rutgers και ταυτόχρονα λειτουργεί ως διαχειρίστρια του νέου προγράμματος και κέντρου επιτάχυνσης RutgersXEcoIgnite: Clean Energy Proof of Concept Center and Accelerator program. Εκτός από τη διαχείριση της συνολικής λειτουργίας του EcoComplex, των σχετικών προγραμμάτων, της θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων και των εγκαταστάσεων, η Serpil Guran κατέχει ηγετική θέση και συνεισφέρει σημαντικά στο όραμα ώστε το EcoComplex να μπορέσει να εδραιωθεί ως κόμβος για την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών περιβάλλοντος και καθαρής ενέργειας.

Πέρα από τη διευθυντική της θέση, παράλληλα διδάσκει μαθήματα ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο Rutgers, όπως το «Εργαλεία απόφασης για τη βιωσιμότητα» στο Τμήμα Γεωργίας, Τροφίμων και Οικονομικών Πόρων και το «Εισαγωγή στις τεχνολογίες βιοενέργειας» στο πρόγραμμα Φυτικής Βιολογίας. Διδάσκει επίσης «Kριτική σκέψη στην περίπτωση της μάθησης του πλέγματος τροφίμων-ενέργειας-νερού» στο πλαίσιο του προγράμματος Rutgers EOF. Η Δρ. Guran εκπαιδεύεται στη θερμοχημική μετατροπή της βιομάζας και των αποβλήτων για την παραγωγή καυσίμων και χημικών ουσιών και ταυτόχρονα εξειδικεύεται στην έρευνα, ανάπτυξη και αξιολόγηση τεχνολογιών βιώσιμων βιοκαυσίμων και ανακύκλωσης καθώς και στην ανάλυση κύκλου ζωής εναλλακτικών ενεργειακών συστημάτων. Επί του παρόντος, εργάζεται στον τομέα «Τρόφιμα-Ενέργεια-Νερό» και «Συνέργεια των αποβλήτων» προωθώντας την ενσωμάτωση των οργανικών αποβλήτων σε ανάπτυξη βιο-οικονομίας κλειστού βρόχου.

Με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Χημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Anadolu στην Τουρκία και Διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο, με εξειδίκευση στην τεχνολογία Καυσίμων και Ενέργειας, από το Πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο,η Δρ Guran ήταν πρώην ερευνητική επιστήμονας στο Τμήμα Προστασίας του Περιβάλλοντος της πολιτείας του Νιού Τζέρσι για 13 χρόνια και πριν από αυτό ήταν ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, στο Τμήμα Μηχανολογίας-Αεροδιαστημικής Μηχανικής και στο Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην πόλη Γκόλντεν στο Κολοράντο.

 

Πρόγραμμα διαλέξεων 

Διαλέξεις στην Ελλάδα 

Η Δρ. Serpil Guran, θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα πραγματοποιήσει 4 διαλέξεις, με τίτλο:

 ‘‘Incorporating FEW (Food-Energy-Water) nexus and organic waste in achieving circular carbon economy’'
«Ενσωματώνοντας τη σχέση ΤΕΝ (Τρόφιμο-Ενέργεια-Νερό) και τα οργανικά απόβλητα στην επίτευξη κυκλικής οικονομίας άνθρακα»

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

10 Δεκεμβρίου 2019, 12:30
Μικρό Αμφιθέατρο, Βιβλιοθήκη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

11 Δεκεμβρίου 2019, 12:30
Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων, Κτίριο Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Campus Gaiopolis (πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας)

Σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

12 Δεκεμβρίου 2019, 13:00
Αίθουσα Αλίκη Περρωτή, Εκπαιδευτικό Κέντρο, Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Σε συνεργασία με το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

13 Δεκεμβρίου 2019, 13:30
Αίθουσα Συνεδριάσεων (1ος όροφος), Σχολή  Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

h-dr-serpil-guran-pragmatopoiei-seira-dialekseon-sthn-ellada