Νέα
30.04.2020
Νέα
Toolkit workshops: Πρόγραμμα Μαΐου 2020


Η νέα εποχή στην αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα

Διευρύνουμε τα Toolkit workshops, προσθέτουμε νέες θεματικές και τα μεταφέρουμε σε διαδικτυακό περιβάλλον.

Τα εργαστήρια αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας συνεχίζουν να υλοποιούνται διαδικτυακά και τον Μάιο, με μια σειρά από on-line συναντήσεις.

Tα ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζουν κάθε φορά ένα επιχειρηματικό εργαλείο, χρήσιμο για όσους εργάζονται ή επιχειρούν στον αγροδιατροφκό κλάδο.

 

Toolkit Events: Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα online συναντήσεων Μαΐου 2020

 

8/05/2020, “Πιστοποίηση & Branding αγροδιατροφικών προϊόντων

Δρ. Παναγιώτης Μαδέσης, γεωπόνος και κύριος ερευνητής στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ (επαναληπτικό workshop)

14/05/2020, “Μάρκετινγκ και πωλήσεις για αγροδιατροφικές επιχειρήσεις”

Δημήτριος Παξιμάδης, π. Διευθύνων Σύμβουλος Ogilvy One & Διονύσιος Σπηλιόπουλος, π. Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος Schneider Electric ΑΕ

15/05/2020, “Στοιχεία επιτυχίας για ανάπτυξη συνεργασιών, ομάδων, συνεταιρισμών ”

Χρήστος Σταμάτης, CEO, Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς

28/05/2020, "Κοστολόγηση”

Χαράλαμπος Λιάπης, π. Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ATTIKO METRO Α.Ε., CRETA FARMS, FOLLI FOLLIE & Κωνσταντίνος Λαμνάτος, π. Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Διευθυντής Έργου στην Ελληνική Βιομηχανία Αλουμίνας ΑΕ,Γενικός Διευθυντής στα Ελληνικά Διϋλιστήρια Ασπροπύργου ΑΕ

 

Ξεκινάμε την Παρασκευή 8 Μαΐου, επαναλαμβάνοντας το workshop "Πιστοποίηση & Branding αγροδιατροφικών προϊόντων" το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Δρ. Παναγιώτη Μαδέση,  γεωπόνο και κύριο ερευνητή στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ.

 

Έλεγχος αυθεντικότητας αγροδιατροφικών προϊόντων

Τα αγροδιατροφικά προϊόντα που προορίζονται για κατανάλωση είτε ως ακατέργαστες είτε ως μεταποιημένες τροφές αποτελούν τη βάση της ανθρώπινης διατροφής. Ο έλεγχος αυθεντικότητας και η ανίχνευση νοθείας των τροφίμων και αγροτικών προϊόντων  είναι απαραίτητα  στοιχεία για την εκτίμηση της αξίας τους, και την αποτροπή αθέμιτου ανταγωνισμού κυρίως για την προστασία του καταναλωτή.

Παράλληλα, οι διάφορες περιπτώσεις δόλιων πρακτικών όπως η νοθεία, η λανθασμένη επισήμανση των τροφίμων έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών όσο και στο δίκαιο εμπόριο. Επομένως, η διασφάλιση της αυθεντικότητας και της  ανιχνευσιμότητας των ανεπεξέργαστων υλικών που χρησιμοποιούνται στην μεταποίηση των τροφίμων είναι υψίστης σημασίας, αποτρέποντας όχι μόνο απόπειρες νοθείας που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών καθώς μπορεί να προκαλέσουν τοξικότητα και αλλεργικά επεισόδια αλλά και απόπειρες οικονομικής απάτη.

Στο workshop  θα μάθουμε τους τρόπους πιστοποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων και τις απαιτούμενες διαδικασίες. Επίσης θα δούμε το πώς η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των  αγροδιατροφικών επιχειρήσεων  μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ταυτοποίησης της αυθεντικότητας των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Η διαδικασία αυτή βοηθάει με τη σειρά της το branding των προιόντων και την καλύτερη προώθησή τους, τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς αγορές.

Θα συζητηθούν επίσης οι διαδικασίες, γενετικής ταυτότητας, ισοτοπικού αποτυπώματος και μικροβιακού προφίλ/χημικής ανάλυσης, που καθιστούν δυνατή την ταυτοποίηση αυθεντικότητας σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, τα μέσα παραγωγής και την βοτανική & γεωγραφική προέλευσή τους. 

 ΕΓΓΡΑΦΗ

Περιορισμένες θέσεις! 


Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν) και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες. 

 

toolkit-workshops-programma-maioy-2020