Νέα
14.01.2021
Νέα
Toolkit workshops: Στοιχεία επιτυχίας για ανάπτυξη συνεργασιών, ομάδων, συνεταιρισμών


Workshop για την ανάπτυξη ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών

Την Πέμπτη 21/01/2021 (16.00 - 18.00 μ.μ.), ο Χρήστος Σταμάτης, CΕΟ του αγροτικού συνεταιρισμού Στέβια Ελλάς, θα παρουσιάσει για 2η φορά το επιτυχημένο workshop  “Στοιχεία επιτυχίας για ανάπτυξη συνεργασιών, ομάδων, συνεταιρισμών”.

 Οι συνεργασίες στον κλάδο της αγροδιατροφής

Η έννοια του συνεταιρίζεσθαι στην Ελλάδα αποτελεί τα τελευταία χρόνια αντικείμενο συζήτησης και επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς οι συνεταιρισμοί λόγω διαφόρων αιτιών (κρατικισμός, κομματισμός, θεσμική ασάφεια, έλλειμμα συνεταιριστικής συνείδησης, ανεπαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση) παρουσίασαν μια μεγάλη πτώση.

Οι τελευταίες εξελίξεις και οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, επιβάλλουν άμεση αλλαγή ρότας και στον αγροδιατροφικό τομέα όπου η έννοια της συνεργασίας μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και εξόδου από την κρίση. 

To online workshop εστιάζει στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη συλλογικών σχημάτων (συνεργασιών, ομάδων και συνεταιρισμών).


Θεματικές του workshop

 Σε αυτό το workshop, θα  προσεγγίσουμε τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων συνεργατικών σχημάτων και θα μάθουμε μέσα από παραδείγματα και καλές πρακτικές:

  • Τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μιας ομάδας γύρω από ένα προϊόν ή μια υπηρεσία
  • Σύσταση εταιρικού σχήματος που θα υποστηρίζει το εγχείρημα
  • Scale up του project με βιώσιμο τρόπο

ΑΙΤΗΣΗ 

Περιορισμένες θέσεις!

Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν) και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες. Παρακαλούμε ελέγξτε και τα Spam/Aνεπιθύμητα e-mail σε περίπτωση που το e-mail καταχωρηθεί αυτόματα εκεί.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Workshops» που διοργανώνει ο οργανισμός "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά". Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζουν κάθε φορά ένα επιχειρηματικό εργαλείο, χρήσιμο για όσους εργάζονται ή επιχειρούν στον αγροδιατροφικό κλάδο. 

toolkit-workshop-stoixeia-epityxias-gia-anaptyksh-synergasion-omadon-synetairismon