Νέα
20.05.2021
Νέα
Toolkit Workshops: Μέθοδοι βασιλοτροφίας για την βελτίωση του γενετικού υλικού


Ένα εξειδικευμένο διαδικτυακό εργαστήριο για τους μελισσοκόμους

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συνεχίζει τα διαδικτυακά Toolkit Workshops  παρουσιάζοντας το νέο εργαστήριο με τίτλο «Μέθοδοι βασιλοτροφίας για την βελτίωση του γενετικού υλικού».

Την Τετάρτη 26 Μαΐου στις 17:00, ο Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Γκόρας, θα εξηγήσει τα πάντα γύρω από τις ορθές μεθόδους βασιλοτροφίας και πως αυτές μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή ενός καλύτερου προϊόντος.

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρία Beenotes, η οποία διακρίθηκε στον Επιχειρηματικό Επιταχυντή «Αγροανέλιξη» του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και να συνομιλήσουν με τους ιδρυτές της κ. Μιχαήλ Σαμπεθάι και κ. Νότη Παπασουλιώτη.


Νέο Toolkit Workshop- ό,τι θέλετε να μάθετε γύρω απο τη βασιλοτροφία για τη βελτίωση του γενετικού υλικού 

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού αυτού εργαστηρίου, θα αναπτυχθούν αλλά και θα επεξηγηθούν,  τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν οι μελισσοκόμοι σε ένα πλήρες πλάνο βασιλοτροφίας, για την παραγωγή ποιοτικού υλικού με στόχο τη βελτίωση των επιθυμητών χαρακτηριστικών των μελισσιών και έτσι, τη βελτίωση και του τελικού προϊόντος που παράγουν.


Γνωρίστε την Beenotes, την νέα ψηφιακή πλατφόρμα που λύνει τα χέρια στους μελισσοκόμους

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μέσω του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την καινοτόμο πλατφόρμα Beenotes, η οποία κατάφερε να είναι μεταξύ των 4 νικητών του πρώτου κύκλου του Αγροδιατροφικού Επιταχυντή "Αγροανέλιξη" που υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» .

Η Beenotes™, είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα βασισμένη στη αναγνώριση ομιλίας που «ακούει» τι λέει o μελισσοκόμος, συγκεντρώνει και αναλύει αυτόματα τα δεδομένα της μελισσοκομικής πρακτικής και του προτείνει λύσεις που προστατεύουν την υγεία των μελισσών και βελτιώνουν θεαματικά την διαδικασία παραγωγής των μελισσοκομικών προϊόντων εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. H Βeenotes δίνει λύση στο πρόβλημα των μελισσοκόμων για την επί τόπου συλλογή δεδομένων, η οποία είναι αδύνατη να γίνει χρησιμοποιώντας χαρτί και μολύβι, καθώς τα χέρια τους είναι συνεχώς απασχολημένα με τις μέλισσες και συχνά φοράνε γάντια.

ΑΙΤΗΣΗ 

Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας cultivate και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Workshops» που διοργανώνει ο οργανισμός "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά". Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζουν κάθε φορά ένα επιχειρηματικό εργαλείο, χρήσιμο για όσους εργάζονται ή επιχειρούν στον αγροδιατροφικό κλάδο.

toolkit-workshops-methodoi-basilotrofias-gia-thn-beltiosh-toy-genetikoy-ylikoy