Νέα
30.08.2021
Νέα
Toolkit Workshops: Ασφάλεια τροφίμων & μέτρα προστασίας από τον Covid-19


Έρχεται το εξειδικευμένο διαδικτυακό εργαστήριο για την ασφάλεια και υγιεινή κατά την παραγωγή τροφίμων, την περίοδο της πανδημίας

Τα διαδικτυακά Toolkit Workshops του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συνεχίζονται, παρουσιάζοντας το νέο εργαστήριο με τίτλο «Ασφάλεια τροφίμων & μέτρα προστασίας από τον Covid-19».

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 17:00, η τεχνολόγος τροφίμων κα Μαρίνα Πούλιου, θα παρουσιάσει απλές και πρακτικές οδηγίες γύρω από την ασφάλεια τροφίμων που αφορούν εταιρίες παραγωγής τροφίμων και μονάδες μεταποίησης βασισμένες σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις, υπό το πρίσμα της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19.

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρία Nanoplasmas, η οποία διακρίθηκε στον Διαγωνισμό «Trophy-Τροφή Challenge» του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και να συνομιλήσουν με τον επικεφαλής της κ. Κοσμά Έλληνα.


Νέο Toolkit Workshop - οι πρακτικές οδηγίες γύρω από την ασφάλεια τροφίμων & τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 που θα θέλατε να ξέρετε

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού αυτού εργαστηρίου, θα παρουσιασθούν και θα επεξηγηθούν, απλές και πρακτικές οδηγίες που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων, με στόχο τη διατήρηση της μέγιστης ασφάλειας και υγιεινής κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας covid-19 αλλά και την πρόληψη μελλοντικών ασθενειών και πανδημιών.


Γνωρίστε την Nanoplasmas, την ελληνική εταιρεία που προσφέρει διαγνωστικές μεθόδους ανίχνευσης βακτηρίων και ιών

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μέσω του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την καινοτόμο εταιρεία Nanoplasmas, συνομιλώντας με τον επικεφαλής της, κ. Κοσμά Έλληνα. Παρουσιάζοντας αποτελεσματικές διαγνωστικές μεθόδους για παθογόνα, τόσο στο νερό όσο και στα τρόφιμα, η spin-off εταιρεία του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος  διακρίθηκε στον διαγωνισμό Trophy-Τροφή Challenge του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», λαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία Food-Tech Startups.

Η Nanoplasmas χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την νανοτεχνολογία πλάσματος, με στόχο τη δημιουργία διαγνωστικών μεθόδων ανίχνευσης βακτηρίων αλλά και ιών. Είναι μια από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες που προσφέρουν διαγνωστικά που αναπτύχθηκαν και κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

ΑΙΤΗΣΗ 

Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας cultivate και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Workshops» που διοργανώνει ο οργανισμός "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά". Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζουν κάθε φορά ένα επιχειρηματικό εργαλείο, χρήσιμο για όσους εργάζονται ή επιχειρούν στον αγροδιατροφικό κλάδο.

toolkit-workshops-asfaleia-trofimon-metra-prostasias-apo-ton-covid-19