Νέα
20.09.2021
Νέα
Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την ανάδειξη της Μεσογειακότητας των προϊόντων των Ιονίων Νήσων

O οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», υπό την επιστημονική ευθύνη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς Ιθάκης και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Μεσογειακότητα: Επιχειρηματικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων των Ιονίων Νήσων», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην επιχειρηματική αξιοποίηση της Μεσογειακότητας, δηλαδή στο σύνολο των ιδιοτήτων που αφορούν στη γαστρονομική, διατροφική, περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτισμική  αξία των προϊόντων που παράγονται στη Μεσόγειο, με ειδικά χαρακτηριστικά στα Ιόνια Νησιά. Αποτελεί επομένως επιχειρηματικό πλεονέκτημα για τα Ιόνια Νησιά το οποίο συμβάλλει στη βέλτιστη αξιοποίηση παραδοσιακών και καινοτόμων τοπικών προϊόντων αλλά και υπηρεσιών εστίασης και τουρισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε 40 νέους ανέργους, εργαζόμενους ή επιχειρηματίες από τους κλάδους της αγροδιατροφής, του τουρισμού και της εστίασης να δημιουργήσουν ή να επεκτείνουν τις τοπικές επιχειρήσεις τους, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και να ανακαλύψουν τις προοπτικές προώθησής τους σε εγχώριες ή διεθνείς αγορές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία παρακολούθησης επιστημονικών διαλέξεων από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες αλλά και διαδικτυακών συζητήσεων με τη συμμετοχή έμπειρων επαγγελματιών από τα Ιόνια Νησιά και την κοινότητα της διασποράς. Επίσης, θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με παραγωγούς και εστιάτορες, καθώς και να συμμετέχουν σε εικονικές επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής και εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία με θέμα την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και διαδικασιών από την οποία θα προκύψουν 3 ομάδες που θα λάβουν καθοδήγηση από ειδικούς επαγγελματίες για να εξελίξουν την ιδέα τους.

Οι διαλέξεις έχουν συνολική διάρκεια 65 ωρών, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 1η Οκτωβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

 

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 1 Οκτωβρίου 2021

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

Διάρκεια: 6 μήνες

dorean-programma-katartishs-gia-thn-anadeiksh-ths-mesogeiakothtas-ton-proionton-ton-ionion-nhson