Νέα
15.12.2021
Νέα
Toolkit Workshop: «Πιστοποίηση και Ανάδειξη Προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ»

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων, το τελευταίο Toolkit Workshop για το 2021 επικεντρώνεται στην προστασία της ταυτότητας για τα αγροτικά προϊόντα και στο πως αυτά θα αποκτήσουν προστιθέμενη αξία στην αγορά.

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 με 20.00 ο κ. Βασίλης Κρέστος, γεωπόνος και πρώην Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αξιολόγησης & Εγκρίσεων του ΕΦΕΤ θα παρουσιάσει το πλαίσιο πιστοποίησης των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, καθώς και τις διαδικασίες πιστοποίησης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κώστας Κιλτίδης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει τις δράσεις της ΑΣΠΚΜ για την ανάδειξη των ΠΟΠ και ΠΓΕ στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και επιτυχημένα παραδείγματα.

Τέλος, ο κ. Κώστας Πεϊμανίδης, Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης στην Αγροτική Βιομηχανία Μεσσηνίας Α.Ε. θα μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία του σχετικά με την εμπορική αξιοποίηση και ανάδειξη των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αγρότες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς και εταιρείες τροφίμων που επιθυμούν να προσφέρουν υπεραξία στα προϊόντα τους.

ΑΙΤΗΣΗ 

Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας cultivate και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Workshops» που διοργανώνει ο οργανισμός "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά". Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζουν κάθε φορά ένα επιχειρηματικό εργαλείο, χρήσιμο για όσους εργάζονται ή επιχειρούν στον αγροδιατροφικό κλάδο.

toolkit-workshop-pistopoihsh-kai-anadeiksh-proionton-pop-kai-pge