Νέα
30.06.2022
Νέα
«Αγροανέλιξη-Farm2Product»: Πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη» και καλεί πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις τροφίμων, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 30.000 ευρώ, να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους έως και τις 22 Ιουλίου. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη» υποστηρίζει αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής νοοτροπίας στον κλάδο και την ανάπτυξη νέων διαφοροποιημένων προϊόντων διατροφής μέσα από βιώσιμες επιχειρηματικές προσπάθειες. 

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα «Αγροανέλιξη» έχει υποστηρίξει 25 επιχειρήσεις και οικοτεχνίες από 17 νομούς σε όλα την Ελλάδα. Πέρα από την επιχειρηματική κατάρτιση, την καθοδήγηση και τις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις έχουν λάβει συνολικά 110.500 ευρώ ως οικονομική υποστήριξη για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Ως αποτέλεσμα, 23 νέα προϊόντα διατροφής έχουν αναπτυχθεί και κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Ο τρίτος κύκλος του «Αγροανέλιξη» με τίτλο «Farm2Product» απευθύνεται σε πολύ μικρές και μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων από όλη την Ελλάδα που θέλουν να εξελίξουν τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα τους ή/και να δημιουργήσουν νέα διαφοροποιημένα προϊόντα βασισμένα στις ιδιαίτερες πρώτες ύλες της ελληνικής γης και να τα τοποθετήσουν στη διεθνή αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη – Farm2Product» θα δώσει την ευκαιρία σε 10 επιχειρήσεις τροφίμων να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν μέσα από ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας επτά μηνών. Οι επιχειρήσεις θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, όπου θα λάβουν πρακτικές επιχειρηματικές γνώσεις, ερεθίσματα και καθοδήγηση, για τη δημιουργία νεών διαφοροποιημένων προϊόντων με εξαγωγικό χαρακτήρα αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της αγοράς βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Για την περαιτέρω εξέλιξη τους και την ανάπτυξη προϊόντων θα λάβουν οικονομική υποστήριξη από τον οργανισμό. 

Οι επιχειρήσεις περνώντας από μία διαδικασία αξιολόγησης της προόδου τους κατά το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα λάβουν οικονομική υποστήριξη έως 5.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού και υπηρεσιών, ενώ πέντε από αυτές θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ για την ανάπτυξη των διαφοροποιημένων προϊόντων τους με την υποστήριξη του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.  Κάθε επιχείρηση θα λάβει οικονομική υποστήριξη έως 700 ευρώ για την πιστοποίηση της παραγωγής και των προϊόντων της.Οι δύο επιχειρήσεις με την μεγαλύτερη πρόοδο κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα λάβουν υποτροφία για τη συμμετοχή τους στο πιστοποιημένο online πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Agrifood Exports 360o που εξειδικεύεται στις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων.

Μέσω του προγράμματος επιτάχυνσης οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ειδικούς από το Food Innovation Center του Rutgers University.

Αιτήσεις

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη-Farm2Product» θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ioυλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα, σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους εδώ.

O επιταχυντής «Αγροανέλιξη» υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

agroaneliksh-farm2product-programma-epitaxynshs-agrodiatrofikon-epixeirhseon-apo-ton-organismo-nea-georgia-nea-genia