Νέα
03.05.2023
Νέα
Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συμμετέχει στο ECOSOC Youth Forum του ΟΗΕ

Στη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είχαμε την τιμή και τη χαρά να λάβουμε μέρος στις συνεδριάσεις του ECOSOC Youth Forum 2023 των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη!

Η κα. Έφη Λαζαρίδου, CEO Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, προσκεκλημένη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ουγγαρίας στα Ηνωμένα Έθνη, συμμετείχε σεειδικό πάνελ με τίτλο “Youth and Women in Agriculture: The Future of Regional and Rural Development for Achieving SDG11”, μαζί με τις Guangzhou Qu, Director, FAO Liaison Office in New York, Anna Berecki, Co-founder, SMAPP LAB, Representing the Hungarian Chamber of Agriculture και Brandi DeCarli, Founding Partner, Farm from a Box.

Μοιράστηκε μαζί τους τις εμπειρίες και τις θέσεις του οργανισμού για την ενίσχυση του ρόλου των Νέων και των Γυναικών στην Αγροδιατροφή, καθώς και για το μέλλον της περιφερειακής ανάπτυξης, σε εναρμόνιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Το ECOSOC Youth Forum είναι μια πρωτοβουλία του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC), του οργάνου δηλαδή που επιβλέπει τη διεθνή ανάπτυξη στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, καθώς και όσον αφορά την παιδεία και την υγεία!

Από την έναρξή της πρωτοβουλίας μέχρι και σήμερα, το Forum έχει εξελιχθεί σε μια λειτουργική πλατφόρμα όπου οι νέοι μπορούν να συμμετάσχουν σε διάλογο με τα κράτη μέλη και άλλους φορείς για να εκφράσουν τις απόψεις τους, τις ανησυχίες τους και να κινητοποιήσουν δράσεις σχετικά με τον τρόπο μετατροπής του κόσμου σε ένα πιο δίκαιο, πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέρος με γνώμονα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

h-nea-georgia-nea-genia-symmetexei-sto-ecosoc-youth-forum-toy-ohe