Νέα
27.11.2022
Νέα
Το έργο του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά σημείο αναφοράς και καλή πρακτική για όλη την Ευρώπη!
 
Το έργο μας δεν περνάει απαρατήρητο. Αποτελεί σημείο αναφοράς και καλή πρακτική για όλη την Ευρώπη!
 
Πρόσκληση στον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και την Έφη Λαζαρίδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG AGRI).
 
Στις 24 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είχε την τιμή να παρουσιάσει το έργο του, ως καλή πρακτική, σημείο αναφοράς και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόσκληση αυτή αποτελεί μία σημαντική αναγνώριση, η οποία μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δίνει ώθηση για ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες στο μέλλον.
 
Στην εκδήλωση με τίτλο «Η γεωργία έχει ταλέντο! Επαγγελματική εκπαίδευση & κατάρτιση για μία γεωργία σε μετάβαση» συμμετείχαν οργανισμοί από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις εστίασαν στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, οι οποίες είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων που χρειάζονται οι αγρότες της ΕΕ για να επιτύχουν σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από τις γρήγορες τεχνολογικές αλλαγές, την ψηφιοποίηση και τις παγκόσμιες προκλήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα.
 
Ανταλλάσσοντας εμπνευσμένες πρακτικές και εμπειρίες μεταξύ εκπαιδευτικών, σπουδαστών, παρόχων κατάρτισης και άλλων φορέων της ΕΕ και των εθνικών φορέων, τονίστηκε ο ρόλος της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να δημιουργηθεί ένας ελκυστικός αγροτικός τομέας, έτοιμος τόσο για την πράσινη όσο και για την ψηφιακή μετάβαση.
to-ergo-toy-organismoy-nea-georgia-nea-genia-shmeio-anaforas-kai-kalh-praktikh-gia-olh-thn-eyroph