Νέα
12.10.2023
Νέα
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Η σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο στο επίκεντρο του 4ου Trophy Meet-up στην Αθήνα

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 4ο Trophy Meet-up για το 2023, στην Αίθουσα Μουσείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2023, είχε στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο, δεδομένης της ανάγκης για τη συνολική στήριξη του αγροδιατροφικού κλάδου της χώρας, μετά και τις πρόσφατες καταστροφές.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές, ερευνητές και startups του 4ου Trophy Meet-up παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα, σε συνάρτηση με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, ενώ είχαν ευκαιρίες δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα, η κα. Κατερίνα Παπαδούλη, Υπεύθυνη Γραφείου Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς Τεχνολογίας "InnovInAgri", Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσίασε το γραφείο και τις δράσεις του. Οι Δρ. Γιάννα Κιτσαρά και Δρ. Γιάννης Λεμέσιος, Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ), Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εστίασαν στις πλατφόρμες παροχής κλιματικών προσομοιώσεων και δεικτών, καθώς και στις μεταβολές του κλίματος και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο. Τέλος, ο κ. Ανδρέας Ζερκούλης από την εταιρεία Inagros μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες την εμπειρία του από τη χρήση νέων τεχνολογιών στην αγροδιατροφή. Επιπλέον, παρουσιάστηκε το Smart Agro Lab, ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον τομέα τηςαγροδιατροφής του Smart AgroHub.

To 4ο Trophy Meet-up του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά υλοποιεί μια σειρά από Trophy Meet-ups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το 4ο Trophy Meet-up μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

nea-georgia-nea-genia-h-syndesh-toy-periballontos-me-ton-protogenh-tomea-kai-to-trofimo-sto-epikentro-toy-4oy-trophy-meet-up-sthn-athhna