Νέα
19.10.2023
Νέα
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Σε Άρτα και Ιωάννινα οι επόμενοι κύκλοι της Ακαδημίας Πτηνοτροφίας, αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2023

O οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει τον τρίτο και τέταρτο κύκλο της καινοτόμου Ακαδημίας Πτηνοτροφίας, που θα υλοποιηθούν στην Άρτα και τα Ιωάννινα αντίστοιχα. Στόχος της δράσηςείναι να προσφέρει σε νέες και νέους πτηνοτρόφους τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες για την αποτελεσματική εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών, όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του οργανισμού από τις 16 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2023.

Μέσω της δράσης θα δοθεί η δυνατότητα, συνολικά, σε εκατό (100) νέες και νέους πτηνοτρόφους με μεγάλη, μικρή ή και καθόλου εμπειρία, να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για την εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών. Η εφαρμογή των μαθησιακών αποτελεσμάτων της Ακαδημίας από τους εκπαιδευόμενους-παραγωγούς θα φέρει οφέλη ως προς τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονάδων τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία. 

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 4 κύκλοι κατάρτισης τωνείκοσι πέντε (25) ατόμων (ένας κύκλος για κάθε περιοχή υλοποίησης). H διάρκεια κάθε κύκλου είναι 40 ώρες, εκ των οποίων οι 32 ώρες αποτελούν τη θεωρητική εκπαίδευση και οι 8 ώρες την πρακτική άσκηση. Στο τέλος του προγράμματος δίνεται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.  

Η Ακαδημία Πτηνοτροφίας αποτελεί μία πρωτοβουλία του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, η οποία υλοποιείται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς. 

Η δράση σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), με την επιστημονική καθοδήγηση καταξιωμένων επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο. Επικεφαλής της δράσης είναι ο κ. Μιχάλης Γκολιομύτης, Επίκουρος Καθηγητής ΓΠΑ. 

Πιο συγκεκριμένα,η διάρκεια της εκπαίδευσης στα Ιωάννινα είναι από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2023. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας έως τις 8 Νοεμβρίου εδώ 

Η διάρκεια της εκπαίδευσης στην Άρτα είναι από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2023. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας έως τις 8 Νοεμβρίου εδώ. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ. 

 

nea-georgia-nea-genia-se-arta-kai-ioannina-oi-epomenoi-kykloi-ths-akadhmias-pthnotrofias-aithseis-symmetoxhs-mexri-tis-30-oktobrioy-2023