Νέα
24.10.2023
Νέα
Agrifood Leadership: Το πρώτο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα ξεκίνησε από την Πάτρα

Στην Πάτρα, από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε το πρώτο βιωματικό τριήμερο του AgrifoodLeadership, του εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.   

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να γίνουν μέλος μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες, επιστήμονες και επιχειρηματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και, παράλληλα, να δουν και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, στη μεταποίηση, στο μάρκετινγκ, αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα.  

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπαίδευσης στο πλαίσιο του AgrifoodLeadershipστην Πάτρα, με χορηγό την πολυεθνική εταιρεία λιπασμάτων COMPO EXPERT, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις προσωπικές ηγετικές τους δεξιότητες, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Γιάννη Μαυροκορίδη. Παρακολούθησαν, επίσης, την ενδιαφέρουσα παρουσίαση της καςΦωτεινής Γιαννακοπούλου, Γενικής Διευθύντριαςτου ΣυνδέσμουΠαραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, με τίτλο “Η εργασία στον αγροδιατροφικό τομέα”, όπως και του κ. ΚωνσταντίνουΩραιόπουλου, General ManagerGreece, Balkans & Middle East COMPO EXPERT,με τίτλο “Cultural Diversity in Business. Την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της COMPO EXPERT, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και εφοδιαστικής αλυσίδας των λιπασμάτων. 

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, η κα.Έφη Λαζαρίδου, CEO του οργανισμούΝέα Γεωργία Νέα Γενιά, καλωσορίζοντας με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα τους συμμετέχοντες, ανέφερε: «Το AgrifoodLeadership υπηρετεί το σκοπό της δημιουργίας μιας νέας γενιάς ηγετών, γυναικών και ανδρών, σε όλη την αλυσίδα της Αγροδιατροφής. Πιστεύουμε σε κάθε έναν από σας ξεχωριστά αλλά και στη δύναμη και δυναμική της ομάδας.Θα δημιουργήσετε τη βάση μιας κοινότητας ανθρώπων και επαγγελματιών, οι οποίοι θα φέρουν την επόμενη μέρα στον κλάδο. Ευχαριστώ όλη την ομάδα του οργανισμού μας για την αφοσίωση και την εργασία τους, καθώς και όλους τους υποστηριχτές και χορηγούς της δράσης για τη συνδρομή τους.» 

Ο κΠάνος Χαμακιώτης, RegionalDirector EMEA South (South & East Europe, Middle East, Africa) COMPO EXPERT GROUP - CEO & ManagingDirector COMPO EXPERT Hellas & Spainτόνισε: «Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να καλωσορίσουμε το AgrifoodLeadership στις εγκαταστάσεις μας αλλά και να συμμετάσχουμε ενεργά στην σπουδαία αυτή πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή,από τη θέση του οδηγού. Είμαστε και εμείς αρωγοί, για να γιορτάσουμε την αφετηρία μιας νέας εποχής για τα νέα στελέχη του χώρου, μιας εποχής που θα δει αυτούς τους νέους ηγέτες να αναδύονται στον κόσμο της Αγροδιατροφής. Είναι καθήκον μας να επιδιώκουμε την εξέλιξη, την αριστεία, τη συνεχή εκπαίδευση, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.» 

Το πρόγραμμα AgrifoodLeadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτοεξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφήστην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του αγροδιατροφικού τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.  Το πρόγραμμα AgrifoodLeadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α. 

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και DayGroup, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYERΧορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρεία SKYEXPRESS. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Η επόμενη εκπαίδευση του AgrifoodLeadership θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια μεταξύ 24-26 Νοεμβρίου 2023, με τη χορηγία της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας. Περισσότερες πληροφορίεςμπορείτε να βρείτε εδώ. 

agrifood-leadership-to-proto-programma-hgesias-sthn-agrodiatrofh-sthn-ellada-ksekinhse-apo-thn-patra