Νέα
25.10.2023
Νέα
Μετά την καταιγίδα: Τα βήματα ανασυγκρότησης του αγροδιατροφικού τομέα της Θεσσαλίας, στον απόηχο του “Daniel”

Οι δραματικές επιπτώσεις της καταιγίδας "Daniel"στη Θεσσαλία, στην καρδιά της αγροτικής Ελλάδας, αποτέλεσαν ένα γεγονός που πραγματικά συγκλόνισε τη χώρα μας. Ο "Daniel" προκάλεσε πρωτόγνωρες καταστροφές στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καλούνται ουσιαστικά να ξαναχτίσουν τις ζωές τους από την αρχή.
 
Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, έχοντας άρρηκτους δεσμούς με τους ανθρώπους του αγροδιατροφικού κλάδου, στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών που θα αναλάβει για τη στήριξη των πληγέντων, απηύθυνε πρόσκληση στο δίκτυο των συνεργατών της, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συλλογική έκδοση με τίτλο: Μετά την καταιγίδα: Τα βήματα ανασυγκρότησης του αγροδιατροφικού τομέα της Θεσσαλίας, στον απόηχο του “Daniel”.
 
Στόχος μας είναι η συγκεκριμένη έκδοση να αποτελέσει το βήμα, ώστε οι ηγέτες, γνώστες και επαγγελματίες του κλάδου να μοιραστούν τις προτάσεις τους αναφορικά με τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να ανασυγκροτηθεί ο παραγωγικός ιστός του θεσσαλικού κάμπου και να μπει σε τροχιά ανάκαμψης.

Το παρόν δεν υποκαθιστά τις μελέτες και τις έρευνες που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Δίνει, όμως, κατευθύνσεις και σημαντικές ιδέες που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Μετά την καταιγίδα: Τα βήματα ανασυγκρότησης του αγροδιατροφικού τομέα της Θεσσαλίας, στον απόηχο του “Daniel” (pdf)

meta-thn-kataigida-ta-bhmata-anasygrothshs-toy-agrodiatrofikoy-tomea-ths-thessalias-ston-apohxo-toy-daniel