Νέα
30.11.2023
Νέα
Agrifood Leadership: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο βιωματικό τριήμερο στη Βέροια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα γενιά. Το δεύτερο κατά σειρά εκπαιδευτικό τριήμερο έλαβε χώρα στη Βέροια, από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου, με χορηγό την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας.

Ο στόχος του προγράμματος Agrifood Leadership είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλοι μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριημέρου, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω σε θέματα management από τον έμπειρο εκπαιδευτή κ. Γιώργο Κυριακίδη, ενώ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Venus Growers στη Βέροια, όπου είδαν από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την παραλαβή των πρώτων υλών και τη διαλογή μέχρι την τυποποίηση και τον έλεχο ποιότητας.

Χορηγός τριημέρου ήταν η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας. Ευχαριστούμε για τη συμβολή του στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκπαίδευσης το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής προγράμματος Agrifood Leadership, κ. Χρήστο Γιαννακάκη.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφήστην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.  

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α. 

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και DayGroup, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYERΧορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρεία SKYEXPRESS. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η επόμενη εκπαίδευση του Agrifood Leadership θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή μεταξύ 15-17 Δεκεμβρίου 2023, με τη χορηγία της Σχολής Κρέατος ΜπατσολάκηςΠερισσότερες πληροφορίεςμπορείτε να βρείτε εδώ. 

agrifood-leadership-oloklhrothhke-me-epityxia-to-deytero-biomatiko-trihmero-sth-beroia